Országos Mentőszolgálat;Magyar Péter;

Hetek óta nem találja az Országos Mentőszolgálat, mentőknél, hogyan került ki a Magyar Péterről szóló jegyzőkönyv

A jó munkához a jelek szerint idő kell. 

Az Országos Mentőszolgálat általi adatkezelés szabályosságának ellenőrzése céljából vizsgálat folyik.


Ezt az egy, meglehetősen szűkszavú választ adta a 444 érdeklődésére az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), amikor arról érdeklődtek, hol tart a Tisza Párt alelnökének állítólagos színlelt öngyilkosságáról szóló jegyzőkönyv nyilvánosságra kerülésének körülményeit feltárni hivatott eljárás.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a Bors május elején megszerzett egy, a mentőszolgálat által készített jegyzőkönyvet, amiből kiderül, hogy egy negyvenes férfihez mérgezési tünetek miatt riasztottak mentőt Varga Judit és Magyar Péter lakására Budapesten a Kútvölgyi úton 2023. február 19-én. A történetről a kegyelmi botrányba belebukott volt igazságügyi miniszter még Hajdu Péter Frizbi című műsorában mesélt. Állítása szerint Magyar Péter egy alkalommal öngyilkosságot színlelt és mentőt kellett hívni hozzá. A fideszes bulvárlap szerint Varga Juditnak egy vasárnap délelőtti, gyerekekkel közös kirándulásról hazatérve tűnt fel a látszólag ájult Magyar Péter furcsa viselkedése. Férje a hálószobában az ágyon feküdt, látszólag eszméletlenül. Mellette, az éjjeliszekrényen gondosan odakészítve, egy levél, szigorúan vényköteles, csak szakorvos által felírható XANAX, amelyből halálos adagnak számító 9 szem gyógyszer hiányzott. Később férje közölte, mondja le a mentőket, mert nem vett be semmit, majd pizsamában megszökött a mentősök elől és csak később tért haza. 

A 444 megjegyzi, hogy több mentős a bulvárlap cikkében szereplő esetlapokról szólva azt mondta, azok nem a páciens EESZT-jéből, hanem a mentőszolgálattól kerültek ki. Bár elvileg zárt és naplózott a rendszer, de még három hét után sem derül ki, ki és miért fért hozzá a dokumentumokhoz.