Facebook;Köves Slomó;Meta;

Köves Slomó és a Neokohn oldalát is letiltotta a Facebook

A zsidó hírportál azt írja, a lépésre nem adott érdemi indoklást a Meta.

Vasárnap reggel elérhetetlenné vált a Neokohn.hu nevű zsidó hírportál Facebook-oldala, miután a közösségi médiaóriás törölte azt – vette észre a portál erről szóló közlését a Média1.

„Másfél év brutális korlátozás után, a Meta érdemi indoklás nélkül törölte a Neokohn.hu 30 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalát. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért kapta a Neokohn a tiltást, mivel azóta az ennek megtekintésére lehetőséget biztosító oldalhoz való hozzáférésünket is elérhetetlenné tette az amerikai vállalat. Az utolsó információnk, hogy az oldal szembe megy a Meta »közösségi alapelveivel«” – írja a portál, hozzátéve, fellebbez a lehetőségére álló fórumokon.

A Neokohn.hu azt írja, korábban a Meta arra hivatkozva korlátozta az elérését, hogy „konzervatív-liberális zsidó oldalként népszerűsítették az Iszlám Állam terrorszervezetet”. A portál megjegyzi, abszurd módon a Meta által akkoriban „veszélyesként” megjelölt mindkét cikk a magyar médiában széles körben megosztott MTI-híreken alapult.

A Neokohn.hu úgy tudja, a Meta törölte Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának Facebook-oldalát is.