halasztás;Pécsi Törvényszék;Balatonaliga;Club Aliga;Aligai Fürdőegyesület;használatbavételi engedély;

Elhalasztotta a bíróság az ítélethirdetést a Club Aliga kikötőjének használatbavételi engedélyéről

Emellett a vízjogi üzemeltetési engedély is per alatt áll.

Elhalasztotta a Pécsi Törvényszék az ítélethirdetést a Club Aliga kikötőjének használatbavételi engedélyéről: az alperes fővárosi kormányhivatal, a beruházó Pro Mot Kft. és a balatonvilágosi önkormányzat jogi képviselője is halasztást kért az Aligai Fürdőegyesület (AFE) indította perben.

A hivatal ezt azzal magyarázta, hogy beadványában a Pro Mot olyan jogszabályra hivatkozott,

amelyre egyből nem tud válaszolni, a cég ezután kérte a bíróságot a mederhasználati megállapodás beszerzésére, s a bíróság, rövid szünetet követően elnapolta a tárgyalást július 10-re.

Mint arról lapunkban a múlt héten beszámoltunk, a balatonvilágosi önkormányzat és a Club Aliga-tulajdonos Pro Mot zártkörű ünnepségen avatta fel a balatonaligai kikötőt – a rendezvényre csak a helybeliséget igazoló lakcímkártyával, illetve birtoklappal lehetett bejutni –, annak ellenére, hogy kikötőépítés per alatt áll. Információnk szerint az eseményen nem lehetett kérdezni semmit a Club Aliga jövőjéről, s jellemzően nem helyiek, hanem a kikötő bérlői vettek részt az eseményen.

Az AFE ráadásul nemcsak a használatbavételi engedély ügyében indított eljárást – a Pécsi Törvényszék az ügyben tavaly év végén egyszer már megsemmisítette, s új eljárásra kötelezte a kormányhivatalt, mely ezek után ismételten megadta az engedélyt a Pro Motnak –, de a vízjogi üzemeltetési engedély is per alatt áll. Utóbbiról, melyet a Balaton ügyében illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság ellen indítottak a civilek, pénteken dönthet a bíróság.