Mészáros Lőrinc;Várkonyi Andrea;Mészáros Beatrix;Mészáros Csoport;

Várkonyi Andrea lesz a kuratóriumi elnök férje cégcsoportjának két alapítványában

A Pro Filii Alapítvány élén Mészáros Lőrinc előző feleségét, Mészáros Beatrixet, míg a Mászáros Alapítvány csúcsán Mészáros Ágnest váltja. 

Alapítványai élén is kitüntetett szerephez juttatta Mészáros Lőrinc a jelenkegi feleségét, Várkopnyi Andreát, aki Mészáros Csoporthoz tartozó Pro Filii Alapítvány kuratóriumi elnöki posztján váltotta az elődjét, Mészáros Beatrixet – derült ki az MFor híréből. A Mészáros Alapítványnál szintén Várkonyi Andrea lesz a kuratórium elnöke, nem mást, mint férje lányát, Mészáros Ágnest váltja a kuratórium élén. Várkonyi Andrea „az elmúlt években a Whitedog Media Kft. ügyvezető igazgatói feladatai mellett, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként is tevékenykedett a nonprofit szférában”.

A portál arról is beszámolt, hogy nemrég, május 21-én távozott a Mészáros Csoporttól a társadalmi felelősségvállalás igazgatója és a Pro Filii Alapítvány kurátora, Tóth Krisztina, akit a „karitatív tevékenységet koordináló” alapítvány kuratóriumi tagsági és főtitkári pozíciójában Kelemen Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója vált a csoport portálnak megküldött közlése alapján.

„A Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Alapítvány is új lendülettel, megújulva folytatják tovább működésüket. A zökkenőmentes átállásra törekedve céljaink változatlanok: olyan civil és nonprofit szervezetek, valamint magánszemélyek támogatása, amelyek és akik hozzájárulnak a Magyarországon és a határon túli magyar lakta településeken élők – különös tekintettel a gyermekek és a fiatalok – egészségügyi helyzetének, életmódjának, esélyegyenlőségének javításához. A Mészáros Alapítványnál pedig folytatjuk a Vál-völgyi településeken élő, felsőoktatási tanulmányokat végző hallgatók tanulmányait ösztönző programot” – vázolta jövőbeni terveit a Mászáros Csoport.