Felcsút;Mészáros Lőrinc;Várkonyi Andrea;

Mészáros Lőrinc: Nem törvényszerű a milliárdossá válás, az elmúlt 32 év munkájával jutottam el idáig

Magyar Péter  politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek. Nincs közös pontunk – mondta.

Mindketten sokat dolgozunk Orbán Viktorral, relatíve intenzív kapcsolatunk van - jelentette ki Magyarország leggazdagabb embere  az Indexnek adott interjújában.

Mészáros Lőrinc a kormányközeli portálnak mondta, barátság fűzi a miniszterelnökhöz, ami a bizalmon alapszik, mivel mind a ketten külön utakon járnak. Nem egyszerű összehozni vele egy találkozót, mert mindkettejüknek rengeteg elfoglaltsága van. A gazdasági fejlődésem nem két nap alatt történt meg, hanem az elmúlt 32 év munkájával jutottam el idáig. (...) Nem törvényszerű a milliárdossá válás, de érdemes sokat dolgozni, mert csak azzal tud előrejutni az ember – fejtegette a volt felcsúti polgármester, aki a cégbirodalmával több száz milliárd forint közpénzt  nyert el állami pályázatokon.

Az interjúban Mészáros Lőrinc kitér Magyar Péterre is, hogy bár bankjában, MBH Bank Nyrt.-ben felügyelőbizottsági tag volt, személyesen nem ismeri. – A nevét is csak onnan, hogy Varga Judit volt férje. Ő a politikai színpadon van, én a gazdasági életben élek, nincs közös pontunk. Ha valakinek én vagyok a témája, azt nem veszem támadásnak, Pesty László esetében sem, aki egyébként egy vicces ember. Lehet, hogy nekik ez a dolguk, hogy a köz érdeklődését fenntartsák, nekem meg az, hogy a vállalataim minél sikeresebbek legyenek - magyarázta. 

Ami a házasságát illeti, Mészáros Lőrinc előzékenyen elárulta, jól és kiegyensúlyozottan működik. Ha Várkonyi Andrea kér tőle tanácsot, akkor hallgat rá, ha elmondja, mit gondol egy megoldandó feladatról, ami a felesége által koordinált vállalkozásoknál adódik. Kapott kérdést azzal kapcsolatban is, hogy sokan Orbán Viktor strómanjának tartják vagy éppen felcsúti gázszerelőnek, de humoristák és karikaturisták is rendszeresen foglalkoznak vele. – Egy munkahelyen is van beszólás, cinizmus, viccelődés, ez azzal együtt sem visel meg, hogy kicsit nagyobb játszótéren játszom. Sőt, néhány mém kifejezetten vicces, amibe az interneten belebotlik az ember. Némelyiken jót nevetek én is, de az energiáimat sokkal inkább a munka köti le, a fejlődés, a tervezés, a stratégiaalkotás - válaszolta erre Mészáros Lőrinc. 

A 2020 szeptembere óta a NER égisze alatt működő Index három éve már készített egy messzire visszhangzó interjút Mészáros Lőrinccel. Abban a beszélgetésben a többi között az Orbán Viktorral ápolt személyes viszonyáról, a mostaniban a többi között a Gulyás Gergely által is bírált botrányízű jachtvásárlásáról ne esett szó.