Orbán Viktor;Magyar Péter;futball-Eb 2024;

Magyar Péter válogatott mezben kelt útra a németországi futball-Eb-re, Orbán Viktort szurkolói sállal fotózták a kormányfői kisbusz előtt

Úgy tűnik, a vasárnapi választás után a politikai csatákról a figyelem most egy időn át a zöld gyepen labdát rugdaló játékosokra irányul.

„Irány Németország, hajrá, magyarok!” Ezt posztolta röviden Magyar Péter a Facebook-oldalán péntek este 7 körül, néhány órával azután, hogy Budapesten tárgyalt Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével. A Tisza Párt alelnökét a magyar válogatott hagyományos meggypiros mezében egy hasonló színű BMW előtt fotózták le a a győzelem jelével. Kommentben pedig még egy tippversenyt is meghirdetett a követőinek, amelynek első három helyezettje valamilyen jutalomra is számíthat. 

Orbán Viktor fürgébb volt, ő már néhány perccel dél után tett közzé Facebook-oldalán egy fotót „Reszkess, Németország” bejegyzéssel, „Indulnak a magyarok” felirattal. A miniszterelnök is az Eb-helyszínei felé vette az irányt, és indulás előtt a kormányfői kisbusza előtt Hungary feliratú sállal pózolt.E gy újabb a bejegyzésben közzétett fotón Orbán Viktor egy róla elnevezett, 6-os számú válogatott mezt viselő tévémacit szorongat, „Focimaci” felirattal. A kép mellé azt írta: „TV Maci is a magyaroknak szurkol! Hajrá, Magyarország!”