Novák Katalin;kegyelmi botrány;

Novák Katalin nem akar beszélni a Kónya Endrének adott kegyelemről

Olvasatában ugyanis lemondó nyilatkozatában már mindent elmondott. 

„Nem szeretnék én most önnel beszélgetni erről” - jelentette ki a Telex munkatársának nyilatkozva a kegyelmi botrányba belebukó Novák Katalin.

A portál munkatársának a magyar-német meccs után sikerült néhány szót váltania a korábbi államfővel. Arra a felvetésre, hogy esetleg később válaszolna-e az ügyben felmerülő kérdésekre, annyit felelt, hogy elképzelhető, de szerinte mindent elmondott, amikor lemondott. Ekkor egyébként így fogalmazott: „Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz.”

Novák Katalin állításával ellentétben számos kérdés megválaszolatlan maradt. Többek közt az, pontosan mivel lett meggyőzve, hogy a pedofilsegítő Kónya Endre méltó a kegyelemre, s milyen szerepet játszott az ügyben az a balog Zoltán, akivel feltűnően sokszor utazott el kettesben elnöki ciklusa alatt. Orbán Viktor egyébként többször is azt nyilatkozta, amikor a kegyelmi ügyről kérdezték, hogy ezügyben forduljanak Novák Katalinhoz - a kör tehát bezárult, senki sem akart többet mondani az elmúlt évek legnagyobb politikai botrányát okozó döntésről.