letartóztatás;alpolgármester;Fővárosi Közgyűlés;Óbuda;BKK;Czeglédy Gergő;

Nem zavarja a főváros vezetését, hogy az óbudai alpolgármester a börtönből felügyeli a BKK működését

Annyira biztos nem, hogy ezért rendkívüli közgyűlést hívjon össze nyáron. 

„Tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés nyári hónapokban nem tart ülést”.

Mindösszesen ennyit válaszolt a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya a 24.hu-nak, amikor arról érdeklődtek, visszahívják-e a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagságából Óbuda rácsok mögé került szocialista alpolgármesterét.

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, Czeglédy Gergő jelenleg letartóztatásban van különféle korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt. 

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi – két reklámtevékenységet folytató gazdasági társaság ügyvezetőjeként – cégei felhasználásával több mint százmillió forintot fizetett az alpolgármesternek azért, hogy hivatali helyzetét felhasználva közbenjárjon a reklámberendezések fennmaradásához, további reklámcélú használatához illetve hasznosításához szükséges engedélyek és hozzájárulás megadása érdekében. A vesztegetési pénz eredetének és céljának leplezése érdekében a reklámtevékenységet folytató cégek ügyvezetője fiktív szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A cégek a színlelt szerződésekben írt szolgáltatást a valóságban nem teljesítették, azzal kapcsolatban nem végeztek semmilyen tevékenységet, az már a szerződések megkötésekor sem állt a felek szándékában.

A Fővárosi Önkormányzat sajtóosztályának válasza azt jelenti, hogy legkorábban csak ősszel hívhatják vissza a BKK felügyelőbizottságából Czeglédy Gergőt, aki egyébként június 9-én egyéniben is mandátumhoz jutott Óbudán. Megbízatását akkor veszíti el, ha egy évig nem jelenik meg a testületi ülésen.