Hadházy Ákos;orosz hackertámadás;Szuverenitásvédelmi Hivatal;

Videón, ahogy Hadházy Ákos megpróbál bejutni a Szuverenitásvédelmi Hivatal épületébe, de nem engedik be a biztonsági őrök

Lánczi Tamás rendelkezésének értelmében idegeneknek tilos a bemenet. 

Egy hónapja sem válaszolt a Szuverenitásvédelmi Hivatal Hadházy Ákos azon beadványára, amit az orosz hackertámadás miatt intézett a fideszes szervezethez.

A független országgyűlési képviselő éppen ezért személyesen, a hivatal székházában próbálkozott. Közlése szerint eléggé idegesek lettek ettől a biztonsági őrök és „egyelőre bentről állítólag annyit üzent az elnök úr, hogy senkit se engedjenek be az épületbe. Később egy újabb Facebook-posztban jelentkezett be, amiben arról írt, hogy „egyetlen élő ember sem mert kijönni” a Szuverenitásvédelmi Hivatalból.

Eddig egyébként nem is lehetett tudni, hogy fizikai valójában hol található a Szuverenitásvédelmi Hivatal. Honlapjak szerint az Országházban, onnan azonban visszajött az ellenzéki politikus levele, mivel az Országgyűlés postázó munkatársainak fogalmuk sem volt, hova kellene elvinniük a küldeményt. majd később kiderült, hogy a Lánczi Tamás vezette szervezet az I. kerületi Sánc utcában működik. 

„Az első intézkedések is azt mutatják, hogy a hibrid rezsimben a Szuverenitásvédelmi Hivatal feladata majdnem ugyanaz, mint a kommunista diktatúra Államvédelmi Hivatalának: az ellenzék, a független sajtó, civil szervezetek megfélemlítése, totális megfigyelése és aztán lejáratása a propagandában. Örülhetünk, a gyönyörű gellérthegyi villában méltó körülmények között végezhetik aljas munkájukat, mint ahogyan a nyilas verőlegények és a kommunista ávósok is az akkori Budapest egyik legelegánsabb helyén, az Andrássy 60-ban fáradozhattak a szuverenitásvédelemért” - zárta posztját Hadházy Ákos.