"Aznap utoljára" - Szomorú emlékképet posztolt a volt híradós

Publikálás dátuma
2016.06.17. 10:51
Fotók: Borsa Miklós/Facebook
Borsa Miklós, akit  2015 áprilisában köztévés munkája miatt vertek meg ismeretlenek Balatonfüreden,  tegnap a Duna TV-n vezetett utolsó adása előtt készült fotót posztolta a közösségi portálon.

Mint annak idején a sajtó megírta, a támadó odalépett a híradós elé, és megkérdezte, ő mondja-e a híreket a Nemzeti Hírtévén. Miután Borsa igennel felelt, az illető rákiabált, hogy „Most hazudj!”, és ököllel arcon ütötte. Az eset után - ami érthető módon rendkívül megviselte a már hosszú ideje televíziózó Borsát - az MTVA sajtóosztálya közleményt adott ki, amelyben azt írták: megdöbbenéssel fogadták a hírt, az ügyben kollégánk, Borsa Miklós nem kíván nyilatkozni, ezért kérjük a sajtó képviselőit, hogy felépüléséig ne zavarják.

Az eset után a bántalmazott ember nem kívánt többet műsort vezetni. Közös megegyezéssel szeretett volna távozni a köztévétől, ám ebbe az MTVA nem ment bele, így Borsa felmondott, a munkaviszonya hivatalosan 2015. november 15-ével szűnt meg - emlékeztet a Femina.hu. 

Ma egy éve történt. Néha még megismernek. Hiányzik? Igen, és nem. Igen, mert húsz év munka volt benne és mögötte. Persze főleg azért, mert szerettem műsort vezetni. Nem, mert a mai híradózás összehasonlíthatatlan azzal, ami mondjuk a Tények '97-es indulásakor volt. A néhány utolsó mohikán épp mostanában hagyja ott azt a csatornát is. Lehet valaki egyéniség, hiteles műsorvezető, a jelenlegi rendszerben - és most nem politikai rendszerre gondolok - csak egy cserélhető fej. Ahogy sok rendező is hívott minket: bohóc - írta a Facebook-on Borsa most áprilisban.

Tegnap pedig ezt a fotót posztolta: 

Szerző