Előfizetés

Debreceni elkerülő út

A Magyar Kézilabda Szövetségben tegnap elkészítették a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőinek a párosításait. 

A sorsolás értelmében az április 14-15. között a debreceni Főnix Csarnokban sorra kerülő torna pénteki játéknapját a címvédő Telekom Veszprém és a Csurgói KK összecsapása nyitja, majd a másnapi döntő mezőnye a MOL-Pick Szeged és a Grundfos Tatabánya KC párharca után alakul ki.

Az utóbbi év(tized)ek „gyakorlatának” megfelelően ezúttal is a magyar kézilabdaéletet uraló két Bajnokok Ligája nyolcaddöntős csapat, a Veszprém és a Szeged várható a fináléba. A felek legutóbb szombaton a bajnokságban csaptak össze – akkor a vendéglátó bakonyiak nyertek 24-22-re.

A négyes döntő programja. Április 14., : Telekom Veszprém–Csurgói KK 14.45, MOL Pick Szeged–Grundfos Tatabánya KC 17.15. Április 15.: bronzmérkőzés 11.45, döntő 14.15.

Bangó Margit lesz a Bóta Café vendége

Publikálás dátuma
2017.03.22. 06:49

A kiváló Kossuth-díjas énekesnő, Bangó Margit a Bóta Café vendége március 22-én, szerda este 9 órától, a FIX Tévében.

Karizmatikus egyéniség, aki mély fájdalmat, vagy kicsattanó életkedvet egyaránt meg tud mutatni egy-egy dallal. Ugyanolyan nagy elánnal beszél, mint ahogyan énekel. Bóta Gábor élő, online is nézhető műsorában hívhatják őt a 445-1349-es számon, és a tv.fixhd skype címen ugyancsak hozzászólhatnak az adáshoz.

Bogányi-zongorákról döntöttek

Hét magyar és három külföldi intézményben helyezik el azt a tíz Bogányi-zongorát, amelyet a magyar állam korábban megvásárolt - mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter kedden Budapesten.

A magyar helyszínek között van a Budapest Music Center (BMC), a Müpa, az Erkel Színház, a pécsi Kodály Központ, a debreceni Kölcsey Központ, a Pesti Vigadó és a Zeneakadémia. A három külföldi helyszín közül eddig kettőről - a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium és a helsinki Sibelius Akadémia - született döntés az illetékes Külgazdasági és Külügyminisztériumban - derül ki az MTI híréből. A 2015 januárjában bemutatott, hangzásában és külsejében is új zongorából tíz darabot vásárolt meg az állam, 800 millió forintért.