Az Európai Parlamentben is megemlékeztek a terror áldozatairól

Nincsenek szavak, amelyek visszaadnák az áldozatok felett érzett szomorúságot - mondta Antonio Tajani az Európa Parlament elnöke, az EP brüsszeli épületében tartott, a terrortámadás 22 halottjára emlékező rendezvényen. Azonban az elszántságnak erősnek kell lennie, hogy együttműködve tovább lehessen lépni és le lehessen győzni a terrorizmus csapdáját - hangsúlyozta az elnök. A megemlékezésen Antonio Tajani mellett részt vett Alison Rose, Nagy-Britannia Brüsszelbe akkreditált nagykövete és Sir Tim Barrow, az Európai Unió mellett működő brit állandó képviselet vezetője is - közölte az uniós parlament sajtószolgálata.

Szerző

Adás közben evakuálták a BBC rádióstúdióját

A stúdióban egyszerre csak megszólalt a vészjelző, majd felhangzott egy automatikus üzenet: Figyelem, figyelem, kérem, hagyja el az épületet a legközelebbi kijáraton át. Ne használja a liftet! A történteket a stúdióban elhelyezett kamera is rögzítette. Az egyik műsorvezető láthatóan meg is ijedt a vészjelzés hallatán - írta az Independent alapján a hvg.hu.

A BBC egyik rádiós munkatársa megerősítette, hogy el kellett hagyniuk az épületet, egy kollégája videót is posztolt, amelyen látszott, hogy az irodaház dolgozói az utcán gyülekeznek. Valamivel később a rádiósok visszatérhettek a stúdióba, ahol elmondták, hogy téves riasztásról volt szó: tűzriadó volt, senkinek nem esett baja. A hétfő esti, 22 halálos áldozatot követelő öngyilkos terrortámadás után kedd éjjel az ötfokú skálán a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültség szintjét Nagy-Britanniában. Ez azt jelenti, hogy nem zárható ki, hogy akár rövid időn belül újabb támadás történik. Ennek nyomán több ezer katonát vezényeltek ki a brit nagyvárosok forgalmas csomópontjaira.

Szerző

Terror Manchesterben - Azonosították mind a 22 áldozatot

Publikálás dátuma
2017.05.24. 17:34
Fotó: REUTERS/Peter Nicholls

A brit rendőrség már  mind a 22 áldozat személyében biztos, többeket a családjaik és barátaik azonosítottak.  A törvényszéki orvosi vizsgálatok azonban még négy-öt napot vehetnek igénybe, azok lezártáig nem közlik a neveket.  Már az összes érintett családdal kapcsolatba léptek, képzett rendőrtisztek foglalkoznak velük. A legfiatalabb áldozat a nyolc éves Saffie Russos - tudatta az AP.

Szerdai brit médiaértesülések szerint a 22 halálos áldozat egyike egy rendőrnő, aki családjával, szolgálaton kívül volt jelen nézőként a Manchester Arénában rendezett popkoncerten. A robbantásban a sajtóbeszámolók szerint súlyosan megsérült az áldozat férje és két gyermeke is. Ő a második brit rendőr két hónapon belül, aki terrortámadásban halt meg.(MTI)

Szerző