A hőség már a magyar futballra is kihat

A napok óta tapasztalható kánikula a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 4. fordulójának menetrendjét is befolyásolja. Több mérkőzés az eredeti időpontnál később kezdődik: a ma esti Paks–Haladás és a holnapi Mezőkövesd–Videoton mellett az Újpest-drukkerek viselkedése miatt zárt kapussá nyilvánított fővárosi derbi, az Újpest–Vasas is egyaránt 20 órakor kezdődik.

A negyedik játéknapon először szerepel majd vendégségben bajnokként a legutóbbi kiírás győztese, a Budapest Honvéd. A kispestiek két hete felcserélték a pályaválasztói jogot az azóta listavezető DVTK-val, amely ugyanakkor negyedik alkalommal játszik idegenben. A Honvéd a három forduló alapján még veretlen, az újonc Puskás Akadémia viszont nyeretlen, így a sereghajtóval játszik a címvédő.

Az éllovas bajnokijára egyébként mindösszesen 306 vendégdrukker mehet be – ennyi a balmazújvárosi stadion vendégszektorának befogadóképessége. Amikor híre ment, hogy a Diósgyőr szurkolói a hazai szektorokba próbálnak meg jegyet venni, a balmazújvárosiak egészen elképesztő hirdetményt tettek közzé: az interneten fellelhető kiírás szerint nem adnak el belépőt a hazai oldalra a Miskolcon vagy a város környékén született, esetleg jelenleg is ott élő drukkereknek.

Az érthető, ám kissé „szerencsétlenül” kivitelezett intézkedés minimum felvet néhány kérdést, s remélhetőleg csak a mind elviselhetetlenebb hőség számlájára írható.

A 4. forduló programja

Szombat

Balmazújváros–DVTK 18.00

Balmazújváros (tv.: M4 Sport)

Paks–Haladás 20.00

Paks, Fehérvári úti stadion

Puskás Akadémia–Honvéd 20.30

Felcsút (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Debrecen–FTC 18.00

Debrecen (tv.: M4 Sport)

Mezőkövesd–Videoton 20.00

Újpest–Vasas 20.00

Szusza Ferenc Stadion

Szerző

Pintér pihenhet

Publikálás dátuma
2017.08.05. 07:55
Fotó: AFP

Aligha léphet pályára német másodosztályú futballcsapata, a Fürth vasárnapi bajnoki mérkőzésén Pintér Ádám. A magyar válogatott védő egy hete, a Darmstadt ellen elveszített találkozón sérült meg, edzője szerint még vizsgálják, vállalhatja-e a játékot.

Szerző

Komolyan veszi a Masters-vb-t a magyar pólócsapat

Publikálás dátuma
2017.08.05. 07:54
Fotó: Szalmás Péter
Nem engedheti meg magának az olimpiai bajnokokból álló Milleniumi válogatott néven induló magyar együttes, hogy rosszul szerepeljen a hétfőn kezdődő Masters-vb vízilabdatornáján.

- Nem hiányzik a medence, a védés?

- Nem, Szécsi Zoli és Gergely Pisti tíz évvel fiatalabbak nálam, és jobb fizikai, egészségi állapotban vannak, az én térdeimet nagyon megviselte a versenysport – mondta a Népszavának Kósz Zoltán, aki 2000-ben kapusa és csapatkapitánya volt a sydney-i olimpián aranyérmes együttesnek.

- Sokáig jó poénnak tűnt a részvételük a vb-n, most azonban az az ember benyomása, hogy úgy készülnek, mint a régi időkben egy-egy nagy világversenyre.

- Amikor eldőlt, hogy Budapesten lesz a Masters-vb, már akkor felmerült az ötlet, hogy játsszunk egy jót, és akkoriban valóban viccelődtünk ezzel a dologgal. Biros Peti tavaly októberi egri búcsúmeccse után fordultak élesbe a dolgok, ott beszéltük meg, hogy rendesen felkészülünk, és odatesszük magunkat. A múltunk miatt nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem akarunk minden meccset megnyerni. Az ellenfelek is komolyan készülnek, mindenki minket akar legyőzni.

- Kemény Dénes sikerének egyik titka az volt szövetségi kapitányként, hogy nagyon alaposan és pontosan feltérképezte az ellenfelet.

- Erre most alig volt lehetőség, hiszen most hivatalosan nem válogatottak játszanak majd, hanem akár baráti társaságok is elindulhatnak, nagyon nehéz információkat szerezni a riválisokról, megnézni őket pedig még nehezebb. Ennél persze azért sokkal komolyabb lesz a pólótorna, az oroszoknál is többen lesznek, akik játszottak ellenünk Sydney-ben az olimpiai döntőben, a törökök Galatasaray néven indulnak, ott szerepel majd Vincze Balázs, aki játszott Törökországban, ám előtte meghatározó tagja volt a magyar válogatottnak is.

- Milyenek az edzések, hogy mennek a régi figurák?

- Minden tréningen nagyon jó a hangulat, a figurák pedig szinte azonnal visszajöttek, a srácok csukott szemmel is pontosan tudják, ki, mikor indul be, és úgy jár a labda kézről-kézre, mint az aktív játékos korszakban. Emberelőnyben is jól járt a labda, van két jó kapusunk és két jó sorunk, nem vagyunk tökéletesek, de jó erőben, felkészülten várjuk a rajtot.

- A Facebookon megjelenő posztok szerint medencén kívül is többször összejárnak.

- Sajnos nem annyiszor, mint kellene. A régi sikereinket annak is köszönhettük, hogy rengeteg időt töltöttünk együtt, mindent tudtunk egymásról, mindent megbeszéltünk. Dénes a közelmúltban egyszer meghívta a csapatot enni Kása (Kásás Tamás) éttermébe, nagyon jól sikerült ez az összejövetel, ezek hiányoznak a mindennapokból.

- A játék nem? Az edzéseken nem érezte úgy, hogy mégis jó lenne beszállni játszani?

- Nem, ez a korszak lezárult. Egyébként előfordul, hogy én is beállok egy kicsit, de rengeteg feladatom van a pályán kívül is. Most éppen az útleveleket kell összegyűjtenem és rendszereznem, mert ezeket elkérik tőlem vasárnap a technikai értekezleten, ezenkívül levelezem a szövetséggel, egyeztetjük a részleteket. Engem tökéletesen kielégít, amit most csinálok, az a lényeg, hogy a srácokkal lehetek, és remélem, a munkámmal sikerül hozzájárulnom a sikeres szerepléshez.

Névjegy
Kósz Zoltán 1967. november 26-án született Budapesten, majd 1976-ban kezdett vízilabdázni a Vasasban. Pályafutása során volt az év magyar vízilabdázója (1995, 1997), olimpiai bajnok (2000, Sydney), világbajnoki ezüstérmes (1998) és kétszer Európa-bajnok (1997, 1999)

Elfogytak a belépők

A vízilabdatornára az összes belépő elkelt, sokan becsapva érzik magukat. A Masters-vb-re a belépés ingyenes, de csak azokat engedik be, akik rendelkeznek ingyenjeggyel. A vb-re előre meghirdetett időpontban lehetett online jegyeket szerezni, ám pár órával a megadott időpont előtt a szervezők jelezték, kis késéssel lehet csak lefoglalni a jegyeket, de a Facebookon majd jelzik, hogy erre mikor lesz lehetőség. Az online felület azonban hamarabb lett elérhető, minthogy megjelent volna erről a beígért hír. Amikor a közösségi oldalra felkerült az információ, hogy lehet jegyeket foglalni, már elfogytak a belépők. A szervezők azt ígérték, hogy az egyes helyszíneken lehetőség lesz úgynevezett sétálójegyek átvételére a pénztárban, melyek csak az adott sporteseményre érvényesek, abban az esetben, ha nincs telt ház a lelátón.