egészségügy;Székely László;Bangóné Borbély Ildikó;Gondatlanságból elkövetett emberölés;

2018-10-05 15:00:36

Meghalt szívbeteg: gondatlan emberölés miatt tesz feljelentést egy képviselő

Ha a Kásler Miklós vezette Emmi nem ragaszkodik a szívsebész eltávolításához, annak betege még ma is élhetne - gondatlanságból elkövetett emberölés miatt feljelentést tett az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó.

Feljelentést tett Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP képviselője a szívsebészének kirúgása után műtét nélkül maradt, és így elhunyt szívbeteg férfi ügyében. A feljelentést ismeretlen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, ismeretlen tettes ellen tette meg a képviselő. Mint annak szövegében írja:

Emberölés történt, hangsúlyozza a feljelentés, és a tettes az, aki megakadályozta, hogy Dr. Székely László végrehajthassa az életmentő műtétet. És, mint Bangóné írja,

Pedig egy előzetes megállapodás lehetővé tette volna, hogy kirúgása után is folytathassa beavatkozásait az év végéig. A beteg pedig kész volt a műtétre, amit haláláig egyébként el lehetett volna végezni. Az is egyértelmű, hogy az Intézetben nem volt másik orvos, aki Székely helyett műthetett volna.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, meghalt egy 55 éves férfi, aki a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből (GOKI) elbocsátott Székely László szívsebész betege volt. Pedig meg is operálhatták volna: orvosa elindította a számára szükséges eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, a Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.

A Kardiológiai Intézet főigazgatója szerint nem is tudtak a betegről, ám birtokunkba jutott egy levél, ami azt bizonyítja, hogy ez nem igaz.

Mint azt a Népszava korábban megírta: Székely László mindenáron való menesztése miniszteri akarat volt - ez volt az egyik ügy amiben összekülönbözött Kásler Miklós és a frissiben lemondott Nagy Anikó. Emiatt jelenleg mintegy 100 beteg sorsa bizonytalan.