Holtan találtak egy férfit Balassagyarmaton

Publikálás dátuma
2018.12.06. 15:01

Fotó: police.hu
Az eset körülményeit vizsgálja a rendőrség.
Holtan találtak egy 63 éves férfit balassagyarmati otthonában december 6-án, 9 óra 15 perc körül – írja a police.hu. Az eset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.
Szerző
Frissítve: 2018.12.08. 15:28

Dózsa György úti halálos baleset – Vádat emeltek az ügyben

Publikálás dátuma
2018.12.06. 14:47

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
„A baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik” – hangsúlyozta az ügyészség.
Vádat emeltek a Dózsa György úti halálos közlekedési baleset ügyében – közölte az ügyészség. A közleményben felidézték, hogy a vádirat szerint egy 41 éves férfi vezetői engedély nélkül, 2017. május 15-én kora délután a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó 135-140 km/h sebességgel közlekedett a XIII. kerületben, a Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, és szabálytalanul, kis ívben bekanyarodott a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A kanyarodó járműben két személy utazott a sofőrön kívül. A vádlottak gépkocsija olyan erővel ütközött össze, hogy mindkét jármű felsodródott a járdára és elütött három gyalogost. A balesetben a kanyarodó jármű egyik utasa olyan erővel zuhant ki az autóból, hogy sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A másik utas a kórházi kezelés során hunyt el, a három gyalogos pedig könnyebben sérült. A kanyarodó gépkocsi 47 éves sofőrje is életveszélyes, míg a gyorshajtó vádlott könnyebb sérüléseket szenvedett. 
„A baleset elkerülhető lett volna, ha a szemből, nagy sebességgel érkező vádlott nem lépi túl a sebességhatárt, vagy, ha a másik vádlott szabályosan kanyarodik”

– hangsúlyozta az ügyészség.

Mint írták, a fenti baleseten kívül a vádiratban szerepel egy másik eset is, mely miatt a 41 éves férfi vezetői engedélyét korábban bevonták: a vád szerint ugyanis 2015. június 19-én gépkocsijával majdnem elsodort egy kerékpárost, majd a köztük kialakult közlekedési konfliktus során az utasával együtt kiszállt az autóból, és mindketten bántalmazták a biciklist. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti baleset kapcsán mindkét sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A másik, egyesített ügyben a vád közúti veszélyeztetés, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétsége. Az ügy 41 éves vádlottja – aki mindkét fenti ügynek terheltje – jelenleg letartóztatásban van. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint végleges hatályú járművezetéstől eltiltást indítványozott az ügyészség a vádiratban.
Szerző

Ráült barátnőjére, úgy verte: fegyházba küldik a visszaeső bűnözőt

Publikálás dátuma
2018.12.06. 11:01
Illusztráció
Fotó: Thinkstock
A büntetett előéletű férfi brutálisan megverte partnerét: most két évre újra rács mögé küldik – azért csak ennyi időre, mert azonnal beismerte tettét.
Az ügyészi indítványnak megfelelően ítélte fegyházbüntetésre a bíróság azt a 44 éves férfit, aki súlyosan bántalmazta a vele együtt élő nőt besenyőtelki lakásukon. A vád szerint a többszörösen büntetett férfi 2015 októberében közös besenyőtelki lakóhelyükön egy eldurvuló veszekedés után rátámadt a barátnőjére:
Az ágyra dobta a nőt, ráült a mellére és ököllel több alkalommal arcon ütötte, majd az ágyról a földre rángatta.

A nő nem csak a fején szenvedett hámsérüléseket és bevérzéseket, hanem a hátán és a karján is – egy ökölcsapás pedig eltörte orrcsontját is.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

A vádlottat korábban vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már több ízben elítélte a bíróság: a Büntető Törvénykönyv szerint ezért súlyos testi sértés bűntette miatt kiszabható büntetés mértéke a felével emelkedik, így annak tartama akár négy és fél is lehet. A férfi – az előéletére tekintettel – a törvény rendelkezése folytán a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből is ki van zárva.A bíróságon a vádlott ugyanakkor beismerő vallomást tett, ami enyhítő körülménynek számít.
Így a bíróság – a vallomást elfogadva – további bizonyítás nélkül már az első tárgyaláson ítélettel zárta le az ügyet, és a vádhatóság indítványának megfelelően fegyházbüntetésre, összesen két év szabadságvesztésre ítélte a visszaeső elkövetőt.
Szerző