BRFK: apa és fiai estek egymásnak késsel-pisztollyal a Teréz körúton

Publikálás dátuma
2019.03.28. 13:27

Fotó: Youtube
A szerda esti fővárosi lövöldözés egy családi viszály brutális felvonása volt, az rendőrség szerint apa megkéselte volna saját gyerekét, aki lövésekkel védekezett - és beszállt a kisöccs is.
Két B. Tibor harcától volt hangos szerda este a Teréz körút – írta friss közleményében a rendőrség: a nyomozati adatok szerint az 55 éves apa, és azonos nevű 25 éves fia negyed nyolc előtt, az Aradi út sarkán rontott egymásnak egy korábbi családi vita miatt. A lövöldözésről korábban lapunk is beszámolt.
A konfliktus durvaságát jellemzi, hogy az idősebb B. Tibor késsel támadta meg fiát, aki gázpisztolyából több lövést is leadott - az összecsapásban végül senki sem sérült meg.

A verekedésbe bekapcsolódott a kisebb fiú, Zsolt is, méghozzá bátyja oldalán, és belerúgott saját apjába. A helyszínre riasztott rendőrök végül mindhármukat elfogták. Az apát és az idősebb fiút később felfegyverkezve elkövetett garázdaság, a kisebb fiút garázdaság gyanújával hallgatták ki, és mindannyian őrizetbe kerültek.
Szerző

Halálos baleset – Kamion és kisteherautó karambolozott az M5-ösön

Publikálás dátuma
2019.03.28. 11:30

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A baleset Gyál térségében, a főváros felé vezető oldalon történt.
Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó az M5-ös autópálya 24-es kilométerszelvényénél, Gyál térségében, a főváros felé vezető oldalon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A baleset következtében egy ember a roncsba szorult és életét vesztette. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.
Szerző
Frissítve: 2019.03.28. 13:58

Tizenkét autópályarendőr letartóztatását is meghosszabbították

Publikálás dátuma
2019.03.28. 11:18
Képünk illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
Azzal gyanúsítják őket, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő járművezetőket az M1-esen.
Tizenkét autópályarendőr letartóztatását két hónappal meghosszabbította a Győri Törvényszék Katonai Tanácsának nyomozati bírája, öt bűnügyi felügyelet alá került, egy pedig szabadlábon védekezhet – közölte csütörtökön a törvényszék szóvivője az MTI-vel. A tizennyolc autópályarendőrt február 26-án összehangolt akció keretében fogta el Központi Nyomozó Főügyészség. Azzal gyanúsítják őket, hogy készpénzért cserébe nem büntettek meg szabálysértő autósokat az M1-es autópályán Győr-Moson-Sopron megyében. Havasiné Kulcsár Petra elmondta, hogy a rendőröket bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítják. Tizenkét rendőr esetében továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás nehezítésének veszélye, emellett az úgynevezett katonai fegyelmi ok is megalapozza a letartóztatás hosszabbítását: a fegyelmi helyzet nem teszi lehetővé, hogy a gyanúsított katonai közegben maradjon. Öt rendőr azért került bűnügyi felügyelet alá, mert részletes beismerő vallomást tett, és a hatóság munkáját segítő magatartásuk miatt letartóztatásuk nem szükséges. Egy rendőr együttműködő magatartására tekintettel került szabadlábra, esetében nem érkezett indítvány letartóztatásának meghosszabbítására. A döntés nem végleges – közölte a szóvivő. 
Szerző