Senkit nem hagynak az út szélén, Farkas Flórián is részt vett Orbán Viktor évértékelőjén

Publikálás dátuma
2020.02.18. 12:45

Fotó: Béres Márton / Népszava
Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke is részt vett Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjén - szúrta ki a 168 Óra az M1 videójában.   Bár Farkas Flórián még az Országos Roma Önkormányzat alakuló ülésén sem vett részt tavaly decemberben, nyilvános rendezvényeken ritkán látni, és Gyöngyöspata ügyében sem túl szószátyár, vasárnap azért meghívott vendégként hallgatta Orbán Viktor beszédét a Várkert Bazárban. A felvétel szerint a politikus Fazekas Sándor mellett ült, és pont akkor mutatták, amikor a miniszterelnök a populizmus szót definiálta. Farkas Flórián a felvételen 31.06-tól látható a jobb felső sarokban:
A fideszes képviselő ellen továbbra is folynak a nyomozások a Híd a munka világába program ügyében. Ő volt egyébként az egyetlen az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) 47 képviselője közül, aki nem vette át megbízatását. Miután megüzente, hogy nem szándékozik betölteni mandátumát az országos önkormányzatban, a bejelentést hatalmas üdvrivalgás fogadta.
Szerző

Elutalta a kormány a fővárosnak az első tízmilliárdot a budapesti egészségügyre

Publikálás dátuma
2020.02.18. 11:40
Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A kerületek 8,4 milliárdot, a főváros pedig 2 milliárdot kap belőle.
A kormány a tavalyi megállapodást végrehajtva 10,4 milliárd forintot utalt ki a fővárosnak és kerületeinek az egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztéseinek támogatására - írja a hvg.hu. A novemberi közgyűlési határozat szerint az atlétikai világbajnokság támogatásáért cserébe az elkövetkezendő öt évben, az Egészséges Budapest Program keretében 50 milliárd forintos forrás jut a kerületi önkormányzatoknak az egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére. Ez a mostani 10,4 milliárd ennek arányos része lehet. A kormányhatározatot hétfő este tették közzé a Magyar Közlönyben. Az összegből 8,4 milliárd a kerületeké, 2 milliárdot pedig közvetlenül a főváros kap a várólisták megszüntetésére, illetve az MR- és CT-ellátottság javítására. A forrás az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetése, a pénz kiutalásának határideje: azonnal.
Szerző

Mészáros Lőrinc most egy néhány száz milliós csatornaépítésnek örülhet

Publikálás dátuma
2020.02.18. 11:25

Fotó: Népszava
A Balaton-felvidéken folyó Séd-Nádor elkerülő csatorna helyreállításánál a mederrendezési és műtárgyépítési feladatokat az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Mészáros és Mészáros Kft. végezheti mintegy 251 millió forintból - közölte az Opus Global Nyrt. kedden az MTI-vel. A közlemény szerint a Séd-Nádor vízfolyást a Bakony hegység Északi részén, a Herend térségében fakadó tiszta vizű karsztforrások táplálják. A vízfolyás Séd része Veszprémen keresztül húzódik délkeleti irányba, az Ősi duzzasztótól lefelé pedig már Nádor-csatorna néven halad tovább. A Séd-Nádor vízfolyás környezeti kárainak felszámolása 2009-ben indult, a munkálatokat a balatonfűzfői Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. végzi. A kármentesítési munkák biztonságos és eredményes folytatásához kiegészítő vízépítési munkákra van szükség, sor kerül a Séd-Nádor elkerülő csatorna helyreállítására mederrendezési és műtárgyépítési feladatok ellátásával. A munkálatokat a Mészáros és Mészáros Kft. végezheti, a beruházással az elkerülő csatorna könnyen kezelhetővé és fenntarthatóvá válik, elősegítve ezzel a csatorna vízminőségének javulását. Mindezekkel együtt lehetővé válik a kármentesítés alatt található halastavak biztonságos vízellátása is. A beruházásnak köszönhetően a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság számára is rendelkezésre fog állni egy vízgazdálkodási szempontok alapján biztonságos és könnyen kezelhető vízfolyás - olvasható a társaság közleményében.
Szerző