oktatás;Nat;

2020-03-02 20:41:32

Orbán volt gimnáziuma is tiltakozik a NAT ellen

Arra szólítják fel a kormányt és a minisztériumot, hogy álljon el az új alaptanterv bevezetésétől, és kezdjen egyeztetést egy a jövőt szolgáló NAT-ról.

Orbán Viktor miniszterelnök és Simicska Lajos volt gimnáziuma, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 55 tanára is tiltakozik a Nemzeti alaptanterv ellen - szúrta ki az Index. A tanárok nevével ellátott, a közösségi médiában közzétett nyílt levélben többek közt a szakmai egyeztetés hiányára panaszkodnak, de felemlegetik a cseppet sem gyerekbarát szellemiségét és túlzsúfoltságát is az új NAT-nak. Elfogadhatatlannak tartják az alaptanterv bevezetésének ütemezését, az általa képviselt túlszabályozottságot is, ezért

Egyre több iskola tanári kara kel ki az új Nemzeti alaptanterv (NAT) ellen, amelynek hibáit a múlt héten nyilvánosságra hozott kerettantervek sem köszörülték ki, sőt. Míg a kormány azt állítja, a tiltakozóknak politikai, ideológiai motivációi vannak, a szakmai szervezetek nem győzik sorolni a pedagógiai ellenérveket. A héten már az egyházi iskolák ezer tanára is tiltakozásának adott hangot, március 15-ére pedig a Diákparlament szervez demonstrációt. A tanárok lesújtó helyzete miatt eközben a PDSZ már sztrájkbizottsági tárgyalásokat tart, és bár jelen állás szerint a kormány ellehetetleníti a jogszerű sztrájkot, de a szakszervezet ezt azzal kerülheti meg, hogy szabadságra küldené a tanárokat.