Videón, ahogyan az ámokfutó kék autós megpróbálta elütni a járőröket a Bajcsy-Zsilinszky úton

Publikálás dátuma
2020.05.27. 17:35

Eddig csak azt lehetett látni, ahogyan a pizzafutár megállította a Suzukit, majd a rendőrök leteperték a sofőrt.
Megosztotta az ügyészség honlapján annak a köztéri kamerának a felvételét, amely a rendőröket elsodorni próbáló Suzukis ámokfutását rögzítette. Eddig csak olyan felvételeket lehetett látni, amelyek az incidens végét rögzítették, most viszont már az is látható, ahogyan az autós a két járőrt próbálta elütni. A férfi 2020. május 23-án a Nyugati tér felé közlekedett autójával, amikor az Andrássy úti közlekedési lámpánál a mellette lévő rendőrautóban ülő rendőrökkel - előzmények nélkül - indulatosan és agresszívan beszélt. A férfi a rendőrök kérésére lehúzódott az úttest jobb oldalára, azonban amikor a rendőrök kiszálltak az autóból és elindultak felé, őket fenyegetve és szidalmazva hátramenetbe kapcsolt. Direkt feléjük hajtott, majd egyiküket megkísérelte elsodorni. Ezt követően a férfi nagy sebességgel elindult a Nyugati tér irányába, és a másik rendőrt is megpróbálta szándékosan elütni. A menekülni próbáló gyanúsítottat végül egy robogós pizzafutár segítségével sikerült a rendőröknek megállítaniuk. A férfi a rendőri intézkedésnek is ellenállt, megbilincseléséhez testi kényszert kellett alkalmazniuk. A bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását, ennek helye pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet. 
Szerző
Frissítve: 2020.05.27. 18:42

Holttestet találtak Angyalföldön, emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség

Publikálás dátuma
2020.05.27. 14:20

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Telephelyen találták meg a 29 éves áldozatot.
Egy használaton kívüli XIII. kerületi telephelyen találtak szerda reggel egy holttestet, a rendőrség bejelentés alapján ment ki a helyszínre – közölte a police.hu. Mint írták, a helyszíni szemlén az orvosszakértő megállapította, hogy a 29 éves férfi halálát idegenkezűség okozta. A BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, és megkezdte az elkövető felkutatását.
Szerző

Több száz milliós vagyonra tett szert a saját ügyfelét zsaroló budapesti ügyvéd

Publikálás dátuma
2020.05.27. 14:17
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bűntársaival együtt gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg az üzletembertől.
Bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indított nyomozást a Fővárosi Nyomozó Főügyészség egy saját ügyfelét megkárosító budapesti ügyvéd és társai ellen; a gyanúsítottakat nagyszabású akció során a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség segítségével fogták el - közölte az MTI-vel a főügyészség vezetője szerdán. Ibolya Tibor a közleményében azt írta, a 43 éves budapesti férfi ügyvédként 2014-ben megbízást kapott a sértettől, egy feltaláló üzletembertől, hogy a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat lássa el.
- A férfi felismerte, hogy megbízója bizalmatlan a hatóságokkal szemben, így elhatározta, hogy kihasználja őt

- tette hozzá a főügyész.

Az ügyvéd elhitette a sértettel, hogy házkutatást fognak nála tartani, ezért elkért tőle több, üzleti és személyes titkokat tartalmazó adathordozót, ám azokat nem adta vissza. Egy társával valótlanul azt állították az üzletembernek, hogy az adathordozókat az ő védelme érdekében a Dunába dobták. A főügyész közleménye szerint az ezt követő években az ügyvéd az üzletember költségén és csak részben tudtával létrehozott több gazdasági társaságot, amelyeket saját bizalmi embereivel töltött fel, és a cégek közötti pénzmozgások segítségével több mint százezer euróval károsította meg a sértettet.
Amikor az üzletember 2017-ben felmondta a megbízást, az ügyvéd - több társával együtt - megzsarolta a sértettet, és a rákövetkező évben élet elleni fenyegetéssel több száz millió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szerzett meg tőle.

A nyomozó ügyészek a Terrorelhárítási Központ munkatársainak és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreinek segítségével nagyszabású akció során, több budapesti és Pest megyei helyszínen fogták el a gyanúsítottakat és tartottak kutatásokat, amelyek során bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, továbbá vagyontárgyakat és kábítószert foglaltak le. Öt embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hármat őrizetbe vettek. Az ügyészség honlapján azt írta, hogy a gyanúsítottakkal kapcsolatos további kényszerintézkedésekről az ügyészi döntések meghozatala folyamatban van. 
Frissítve: 2020.05.27. 14:37