Index.hu;szerkesztőség;

Összeállt az Index új vezetése és stábja

Körülbelül 30 ember kezdi a munkát a napokban.

Az Index.hu sajtóközleményben jelentette be, hogy felállt a portál új vezetése, és az új szerkesztőség megkezdi a munkát.

„Az elmúlt hetekben kiemelt közéleti és médiaérdeklődés mellett zajlott az Index szerkesztőségében végbement változás, amely során a korábbi szerkesztőség döntő többsége az újság elhagyása mellett döntött. A tulajdonos és a vállalat menedzsmentjének továbbra is a legfontosabb célja az újság független szellemiségének és egyedi hangvételének megőrzése, amely érdekében megkezdődött a szerkesztőség újjáépítése”– írták.

A közlemény emlékeztetett arra, hogy Bodolai László, az igazgatóság elnöke Szombathy Pál igazgatósági tagot kérte fel, aki

vezérigazgató-főszerkesztőként kezdi majd meg az operatív munkát.

A portál új vezetése az alábbiak szerint alakul:

  • Szombathy Pál, vezérigazgató-főszerkesztő

  • Sztankóczy András, stratégiai igazgató-vezető szerkesztő (korábban a Magyar Rádió hírigazgatója, a Magyar Hírlap főmunkatársa, a Heti Válasz főmunkatársa)

  • Kitzinger Szonja, gazdaságért-kultúráért-szórakozásért felelős főszerkesztő-helyettes (korábban a Magyar Rádió, a Figyelő és a Marquard Media munkatársa)

  • Balogh Ákos Gergely, szervezetfejlesztésért felelős főszerkesztő-helyettes (a Corvinus Egyetem volt kommunikációs igazgatója, a Mandiner alapító főszerkesztője)

  • Fekete-Szalóky Zoltán, hírigazgató (az Inforádió korábbi felelős szerkesztője)

A napokban emellett majdnem harminc új munkatárs kezdi meg a szerkesztőségi munkát: rovatvezetők, vezető szerkesztők és újságírók. Hangsúlyozták, hogy a menedzsment határozott célja az újság működésének zavartalan biztosítása.

Bodolai Lászlót, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnökét egyebek mellett arról szerettük volna megkérdezni, hogy Balogh Ákos Gergely (korábban az ő cége működtette Orbán Viktor miniszterelnöki honlapját), vagy a kormányközeli sajtóból érkező Fekete-Szalóky Zoltán személye mennyiben garancia a Fidesztől független működésre. Bodolai csak annyit mondott: senkinek sem nyilatkozik.

Az Index szinte teljes szerkesztősége felmondott július 24-én, miután kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt.