Előfizetés

Ismerősénél akart aludni egy nő, ám senkit nem talált a házban, ezért betört, majd leheveredett egy ágyra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.27. 11:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök ébresztették az alvó hölgyet.
Nagyon fáradt lehetett az az nő, akit a jelek szerint semmi sem tudott megállítani abban, hogy szunyókáljon egy nagyot. Hétfőn 15 óra körül kaptak a rendőrök egy bejelentést, hogy betörtek egy debreceni házba. Azonnal a helyszínre siettek, és megdöbbenve tapasztalták, az elkövető még mindig az ingatlanban van, azonban elaludt az egyik ágyon. Azonnal véget vetettek az édes álomnak és a rendőrkapitányságon folytatódott a történet. A 45 éves nő beismerő vallomást tett: 
Elmondta a nyomozóknak, hogy ő csak meg akarta húzni magát ismerősénél, azonban amikor észrevette, hogy senki nincs a házban, úgy döntött, nem adja fel eredeti célját. Talált egy ásót a kertben, betörte vele a bejárati ajtó üvegét, bement a házba, majd álomra hajtotta a fejét.

Rongálás vétség miatt indítottak ellene eljárást - áll a rendőrség tájékoztatásában. 

Nem tetszett a sínek közé helyezett tábla, ezért a vonat elé tette, hogy valaki megmagyarázza neki, miért helyezték ki oda

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.27. 10:06

Fotó: Béres Márton / Népszava
A szokatlan kíváncsiság akár három év börtönnel is járhat.
Vannak, akik nem a hagyományos úton szeretnék érdeklődésüket kielégíteni, ha valami nem tetszik nekik. Alighanem utóbbiak táborába tartozik az a hajléktalanként élő férfi, aki 2019 októberében egy Győr melletti település vasútállomásán a vágányok közül kivette a helyéről a „Vigyázat áthaladó vonat” jelzőtáblát, és a táblát a sínekre fektette, az érkező tehervonat elé. Szerencsére a vonatvezető időben észrevette az akadályt és meg tudott állni. Amikor azonban kiszállt, hogy elvegye onnan a táblát, addigra a férfi felkapaszkodott az egyik vagonra és csak akkor mászott le onnan, amikor a vezető erre megkérte. Rendőrségi kihallgatása során elmondta, 
szerinte annak a táblának nem volt semmi értelme, ezért szedte ki, és tette keresztbe a sínen, hogyha jön valaki, akkor választ ad arra, hogy miért van ott a tábla.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a 27 éves férfi ellen a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, amelyért akár három év börtönt is kaphat. 

Elkötött egy távolsági buszt - ezt a férfit keresi a rendőrség (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.10.27. 09:42

Fotó: police.hu
Az Érdi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást egyelőre ismeretlen tettes ellen.
A nyomozás adatai szerint a felvételen látható férfi 2020. október 18-án 1 óra 40 perckor az érdi buszállomásról elvitt egy sárga színű távolsági autóbuszt. A járművet néhány órával később a Budapest XVIII., Gilice téren megtalálták.
Az Érdi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, vagy a 112 központi segélyhívó számon.