Előfizetés

Demeter Szilárd miatt lemondta a könyvbemutatóját Kepes András

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 17:51

Fotó: Népszava
A PIM főigazgatójának írása miatt döntött így.
„Megtisztelő lett volna számomra a magyar irodalom szentélyében beszélgetni a könyvemről, de az intézmény főigazgatójának a sajtóban széles körben ismertetett, elfogadhatatlan írása miatt úgy döntöttem, lemondom a könyvbemutatót.”

– írja Facebook-oldalán Kepes András.

A műsorvezető jelezte, december elsején lett volna az esemény. Mint fogalmaz, „a magyar irodalom és művészet progresszív vonulata számomra az emberségről, a megértésről, a tisztességről, az európai gondolkodásról szól.” Úgy véli, a gyűlölködő gondolat veszélyesebb a járványnál. A koronavírus ellen lehet vakcinával, maszkkal és távolságtartással védekezni.  
„A kulturálatlan, kirekesztő embertelenség ellen csak tiltakozással és távolságtartással lehet.”

– zárja bejegyzését Kepes András.

Nem ő az egyetlen, aki tiltakozott Demeter Szilárd holokauszt-relativizáló írása ellen. Vámos Miklós, Bajnai Gordon, de az izraeli és az amerikai nagykövetség ugyancsak megnyilvánult az ügyben. Még a kormányhoz igen közel álló zsidó egyház, az EMIH is elítélte a főigazgató publicisztikáját.

Most éppen Gödön javíthatja az ivóvíz minőségét Mészáros Lőrinc

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 17:22

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Miután az ipari parki területet elvették az önkormányzattól, indulhatnak a fejlesztések.
Közel 10 milliárd forintos projektet nyert el az Opus érdekeltségi körébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft. konzorciumban, ezúttal a gödi ipari fejlesztési terület vízközmű hálózatának fejlesztésére.

– írja a portfolio.hu.

A portál közlése szerint az Opus közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.-vel 98,5%-1,5%-ban megosztott konzorciumban elnyerte az NFP Nemzeti Fejlesztési programiroda Nonprofit Kft. által kiírt, „Gödi ipari-innovációs fejlesztési terület víziközmű hálózatok infrastruktúrafejlesztése” projektet. Csak emlékeztetőül: a Pest megyei település mellett található Samsung-gyárat még áprilisban, a koronavírus-járványra hivatkozva helyezte át a fideszes többségű megyei közgyűlés gyámsága alá, holott addig az önkormányzati tulajdonban volt. 

Istent támadja Gyurcsány Ferenc az MTVA szerint, a nők meg amúgy is csak beszélnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.11.30. 16:56

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Az ún. „közmédia” ismét kimaxolja a pártatlan és független tájékoztatást.
Egy politikai bulvárlapra kezd emlékeztetni az állami média honlapja, miután címek tekintetében igen erősre sikeredett a hétfői felhozatal. Mint a 24.hu is kiszúrta, „Ha már úgyis folyton beszélnek – Nőuralom Biden kommunikációs csapatában” címmel számoltak be arról, hogy kizárólag nőkből áll majd Joe Biden megválasztott amerikai elnök kommunikációs csapata. Persze nem ez az egyetlen meghökkentő cím.
„Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány”

Ebben a cikkben valamiért egy 2013-as megszólalás apropóján érezte szükségét a műsor szerkesztője, hogy behívja a műsorába Rétvári Bence EMMI-államtitkárt. Természetesen nem a politikus mondta a címben szereplő állítást, ugyanakkor a cikkben ilyen remek mondatok olvashatók: „Gyurcsány Ferenc a nemzetbe, a politikusokba és a szabadságba vetett hit után Istent vette célba. Folytatódik a bukott miniszterelnök magyar emberek elleni hadjárata a teljes ellenzéki paletta támogatásával”.