Brüsszel;drog;Szájer József;Jávor Benedek;szexparti;

2020-12-01 21:03:24

A magyar konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalta helyét egy brüsszeli ereszcsatornán

Jávor Benedek, volt EP-képviselő szerint az uniós költségvetés vétója csak az elől kívánja elhárítani az akadályokat, hogy az EU adófizetőinek pénze zavartalanul áramolhasson a futtatók és a dealerek zsebébe.

Kedves barátaim, alaposan túlgondoltam én ezt a Szájer-ügyet. Egy pillanatra feltételeztem, hogy van politikai stratégia, vízió, egymással csatázó értékek és elképzelések a Fideszben Magyarország és az EU jövőjéről, és ezek mentén húzódó konfliktusok – írta Jávor Benedek Facebook-oldalán.

A volt európai parlamenti képviselő, Budapest Brüsszeli Képviseletének vezetője vasárnap úgy reagált Szájer lemondására EP-mandátumáról, hogy az „szánalmas, gyáva eloldalgás a süllyedő hajóról, amibe nagy-nagy lékeket vágott személyesen Szájer József”, egyúttal távozása egy radikálisan új Európa-politikának az előhírnöke.

Hozzátette, hogy „legalább a magyar konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalta az őt megillető helyet egy brüsszeli ereszcsatornán”.

Kedden gyors egymásutánban a belga sajtó beszámolt arról, hogy Brüsszelben a rendőrség péntek éjjel egy illegális szexpartin ütött rajta, ahol a Fidesz EP-képviselője is ott volt, majd az ereszcsatornán menekült. Pár órával később Szájer József elismerte, hogy részt vett az általa házibuliként emlegetett eseményen. A jelenlévő 25 embert, főleg férfiakat, mind pénzbírsággal sújtották a járványügyi korlátozások megszegése miatt. A brüsszeli ügyészség közölte, hogy a fideszes politikus hátizsákjában drogot találtak.

Szájer József vasárnap jelentette be, hogy lemond EP-mandátumáról. A Fidesz akkor úgy emlegette pártalapítóját, mint akinek „döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren”. Jávor Benedek erre utalt posztjában.