Orbán Győző;Dolomit Kft;Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság;

Törvényesen bizniszel Orbán Viktor apjának cége

Nem találtak semmi gyanúsat a hatóságok abban, hogy cége drágábban adja termékeit az állami építkezések esetében.

"Elektronikus úton érkezett megkeresésére reagálva tájékoztatjuk, hogy az Ön által kérdezett ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon nyomozás nem indult."

Ezt közölte a rendőrség a Népszava érdeklődésére, hogy indult-e büntetőeljárás a Dolomit Kft. árképzésével kapcsolatban. Lapunk is megírta, hogy még januárban a DK-s Vadai Ágnes tett fel írásbeli kérdést a témában. Ebben egy, a Direkt 36-on megjelent írásra hivatkozva érdeklődött Polt Péternél arról, szabályos-e, hogy Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek bányacége, a Dolomit Kft. lényegesen drágábban – esetenként 60-70- százalékkal magasabb áron – árulja a termékeit, mint a főbb versenytársai. A vállalat egyébként rendszeres beszállítója az állami beruházásoknak, így termékei után közpénzt kap. A legfőbb ügyész a felé intézett kérdést feljelentésként értékelte, majd továbbította azt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A válaszból az is kiderül, 

azért utasították el a feljelentést, mert "a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény."

A végeredmény szinte borítékolható volt, ugyanis a Népszava tavaly októberi összesítése szerint lepattannak Polt Péter hivataláról azok a feljelentések, amelyeket ellenzéki képviselők generálnak: csaknem százhúsz esetből egy sem jutott el a vádemelésig.