közpénz;K-Monitor;Vadászati Világkiállítás;

Megint drágult pár milliárddal a vadászati világkiállítás

Lassan a "közpénzek fekete lyuka" elnevezés sem lesz túlzás, mint a rendezvény szinonimája.

"A gazdasági versenyképesség logikája szerint teljes alrendszereket átprogramozó Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatási szerződései között korábban nem szerepelt, hogy a pénznyelő rendezvény és felvezető eseményeinek szervezési feladataira 6,2 milliárdot adott az év elején (a 2020-as 2,16 milliárd felett). Ezzel a korábban 70 milliárdosra taksált költség tovább nőtt- írja pénteki bejegyzésében a K-Monitor.

A korrupcióellenes szervezet szerint érdekesség, hogy nagyjából ennyit, 6 milliárdot hagynak nálunk egy átlagos évben a külföldi vadászok.

Megjegyzik, a tárca támogatásainak listájában egyébként egyéb érdekességek is vannak. Ezek között megemlítik azt, hogy a 2020 októberében alapított Makronóm Nonprofit Kft.-nek rögtön a következő hónapban adtak kicsivel több mint egymilliárdot az "alapító okiratban szereplő közfeladat ellátására".

A K-Monitor szerint a cég annyira friss, hogy hogy nem lehet róla sok információt fellelni - ugyanakkor tulajdonosa a Magyar Nemzeti Kereskedőház egyik korábbi vezérigazgatója és a munkatársak között is akadnak korábbi kereskedőházi alkalmazottak. 

A vadászati világkiállítás folyton-folyvást növekvő közpénzigényéről korábban már lapunk is beszámolt. A rendezvényhez egy hatalmas szarvasagancs-kapu is dukál majd. Ugyancsak friss hír, hogy az esemény kormánybiztosának kinevezett Kovács Zoltán feleségének korábbi üzlettársa is remekül jár a vadászati világkiállítással.