G. Fodor Gábor;ideológia;Századvég;Karácsony Gergely;

2021-06-28 13:44:53

G. Fodor Gábor szerint ha van hit, és magas a horizont, akkor Orbán Viktor demokrata

Az állampárt egyik fő ideológusa úgy ítéli meg, sok mindent nem kérdeznek meg Karácsony Gergelytől a "baloldali" újságírók.

G. Fodor Gábor - aki egyben a 888.hu nevű kormányzati heccblog főszerkesztője is - azt mondta, a baloldal már hosszú évek óta mészárosozik, csakhogy a választók többsége másra figyel.

"Az érdekli őket, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e, van-e vakcina, ami megvéd a vírustól, és lesz-e családtámogatási rendszer, vagy visszajönnek Gyurcsányék, és akkor majd megint nő a rezsi. Ezek teljesen más szinten helyezkednek el, mint hogy a baloldal azt mondja: Mészáros Lőrinc" - vette elő a jól ismert lózungokat a magát politikai gondolkodóként aposztrofáló G. Fodor.

Meglátása szerint két nagy iskola van: az egyik szerint a kétely vezet el a tudáshoz, a másik szerint a hit. Úgy gondolja, a hit nem csak a csapat tagjává avat - mint az történt az ő esetében, aki az Orbán-csapat tagja - de a tudás birtokába is juttat. Ugyanis ha valaki hisz abban, amit a közösség képvisel, akkor közelebb kerül a megértéshez is, mit miért csinál." Akik ma a kormányon lévőket kritizálják, a kételyből indulnak ki, ezért elvétik a célt, és azt sem értik, mi történik ma Magyarországon. 

A Karácsony mögött álló Gyurcsányról

Az ideológus természetesen levezette azon kormánypropaganda mögött húzódó okfejtést, miszerint Karácsony Gergelyt Gyurcsány Ferenc irányítja. "Itt egy ember, Karácsony Gergely, áll mögötte egy egyszázalékos párt (a Fidesszel kormányzó KDNP-nek még ekkora támogatottsága sincsen - a szerk.), vagyis nincs mögötte jól szervezett politikai erő, nem ural struktúrákat, neki nincsen erőforrása se, ez azt jelenti, hogy ki van szolgáltatva" - jelentette ki, feltéve a kérdést: "ki gondolhatja ép ésszel, hogy autonóm cselekvő, hogy egy olyan ember, aki nem függ másoktól?"

Természetesen kaptak szemrehányást az úgynevezett "baloldali" újságírók is, akik nem kérdezik meg Karácsony Gergelytől, nem gondolja-e bukásnak az egyetemi karrierjét vagy éppen azt, miképp tartja magát nemzetközi embernek, hogy lehet az, hogy nem beszél egy idegen nyelvet sem, "hogy is van ez akkor?"

Ezt követően panaszkodott egy sort, miszerint neki minden korábbi kínos témával szembesülnie kell az interjúk során és kifogásolja, hogy "az objektív-független sajtó, amely velem szemben elvégzi a feladatát, a baloldallal már nem teszi ugyanezt."

A beszélgetésből az is kiderül, hogy G. Fodor nagyvonalúan elnéz Boldog István ügye felett azzal az ürüggyel, hogy neki a "horizontja" magasabban van, ráadásul azt állítja, fogalma sincs, mit művelt és mivel vádolják a politikust.