Semjén Zsolt;Vadászati Világkiállítás;

Semjén Zsolt szájáról szuperlatívuszok csorognak és 1500 vadásztársaságot mozgósít

Nem csak a fővárosban, de vidéken is lesznek helyszínei a grandiózus eseménynek.

Témájában, földrajzilag és időben is a teljességre törekszünk az egy hónap múlva nyíló "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás megrendezésével

- mondta a Vadászati Múzeum új épületszárnyának avatóján Semjén Zsolt az MTI szerint.

A miniszterelnök-helyettes kifejtette: a világkiállítás témája kiterjed minden olyan területre, amely akár csak érintőlegesen is kapcsolódik a vadászathoz. Hagyományos vadászat, trófeák, preparátorok versenye, vizes élőhelyek, horgászat, lovas sportok, kutyák, solymászat, művészetek és gasztronómia egyaránt része a grandiózusra tervezett kiállításnak - közölte Semjén Zsolt.

A főhelyszín a megújult budapesti Hungexpo területe, de Keszthely, Hatvan és Vásárosnamény is csatlakozik. Bodajkon új vadászati múzeum nyílik, de az állami erdészetek is készülnek hasonló bemutatókkal, továbbá mind az 1500 magyarországi vadásztársaságot arra kérték, prezentálják helyi trófeáikat, közelebb hozva ezzel az emberekhez a vadászatot.

A világkiállítás három hete után is megmaradnak azok az értékek, amelyeket ott bemutatnak, ezek mind méltó helyre kerülnek, a tíz tonna agancs felhasználásával készülő üdvözlőkapu például Keszthelyen kap helyet. A Balaton-parti városban látható gyűjtemény a vadászat történetét és jelenét mutatja be, a kiállítás anyagát adományozó és az ünnepségen is jelen lévő Hidvégi Béla vadászt Semjén Zsolt külön is méltatta, megköszönve, hogy nemcsak a trófeákat ajánlotta fel, de vagyonát is a keszthelyi múzeum létrehozására áldozta.

Ide tartozik még, hogy Kovács Zoltán vasárnap arról beszélt az állami rádióban, hogy sokan és sokfelől támadják az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást, pedig ez már nem az első nagyszabású esemény lesz, aminek a lebonyolítását elvállalta és sikerrel végre is hajtotta Magyarország kormánya.

Az esemény kormánybiztosa szerint a negatív hangok ellenére a kormány nem kockáztat, ezek előre megtervezett, átgondolt események. Az egész ország érdeke a kiállítás hiszen élénkíti a hazai turizmust, és ötven éve nem volt ilyen rendezvény Magyarországon.

A projekt összköltségéről szólva elmondta, a világkiállítás költsége 17 milliárdra volt tervezve, amit sikerült tartani, az eseményhez kapcsolódó 55 milliárd forint a Hungexpo felújításához kellett, ahol már több évtizede nem történtek fejlesztések. Itt rendezik majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust is, illetve a kormány tervei szerint a következő években, illetve évtizedekben még sok hasonló méretű és színvonalú rendezvényt, kiállítást.

Mint lapunk is megírta, az esemény az idő előrehaladtával folyamatosan drágult. Ugyanakkor az is kiderült, hogy Kovács Zoltán feleségének üzlettársa is remekül járt a vadászati világkiállítással.