borvidék;Bordeaux;Mészáros Lőrinc;

Mészáros Lőrinc borásza történelmi szőlőbirtokot vett Bordeaux-ban

A vételárat csak sejteni lehet.

A világ egyik leghíresebb borvidékén, a franciaországi Bordeaux-ban vásárolt neves történelmi szőlőbirtokot egy olyan társaság, amelyet Mészáros Lőrinc borásza és egyben üzlettársa alapított

- írja a 24.hu.

A portál szerint a francia földhivatali adatok alapján szeptemberben került hivatalosan Kalocsai László bordeaux-i cége, a Winemajor SAS tulajdonába az 1782-ben létrehozott Chateau de Clotte borbirtok. A borvidéket ismertető francia weboldal azt írja, az összesen 65 hektáros szőlőbirtok harmadán, 21 hektáron termelnek szőlőt, elsősorban merlot, valamint cabernet franc fajtákat. A csaknem 50 parcellát magába foglaló területhez pince és műemlék jellegű épületek is tartoznak, ahol az elmúlt években többszörösen díjazott borok készültek.

A vételárról nem tudni semmit. Ugyanakkor a szomszédos szőlőbirtok tulajdonosa hallott az üzletről és bár konkrétumot ő sem tudott mondani, annyit elárult, hogy az eladó hosszú ideig hatmillió eurós (több mint kétmilliárd forintos) vételáron hirdette a területet. 

A portál megjegyzi, a NER-gépnek is hívott OE-LEM lajstromjelű, Bombardier Global 6000-es luxus magánrepülőgép tavaly egyébként kétszer is leszállt Bordeaux-ban. Először július elején, majd október közepén. A repülő mindkét alkalommal egy napot töltött a városban.