Oroszország;Ukrajna;Szijjártó Péter;háború;Orbán Viktor;Bencsik András;Sajtóklub;

2022-02-07 07:07:43

Bencsik: Orbán és Szijjártó akadályozta meg az orosz-ukrán háború kitörését

Joe Biden is megkapta a magáét, akit Bayer Zsolt „kis fingogáló hülyének” nevezett.

Hevesen bizonygatták a Sajtóklub vasárnap esti résztvevői, hogy Magyarországnak miért szükséges barátkoznia Oroszországgal. Egyetértés mutatkozott abban is, hogy az Egyesült Államok már egy hanyatló birodalom. Természetesen mindez a múlt heti Putyin-Orbán találkozó után jutott eszükbe.   

A Demokrata főszerkesztője úgy vélekedett, a NATO - amerikai befolyással - mindent megtett, hogy „kirobbantasson” egy orosz-ukrán háborút, amiből „valami csúnya dolog” is kisülhetett volna. Bencsik András szerint mindez nagyon közel volt, közelebb, mint gondolnánk. 

- jelentette ki.

Majd örömét fejezte ki, hogy stabil a gázellátás, mert így a magyarok anyagi biztonságban vannak, ugyanakkor jobban örül a tartós békének. Ezt követően azzal folytatta, közel voltunk, hogy egy „Koszovó-típusú”, akár évtizedekig parázsló háborús övezetté alakítsák „ezt a részt”. Ezt most megúsztuk, „Istennek legyen hála és hála Orbán Viktor bátorságának”, és persze annak, hogy az uniós politikusokban a józan ész felülkerekedett. 

Később Bayer Zsolt is szót kért, mint Fidesz-alapító: „szerényen hadd jegyezzem meg ennek a kis nyikhaj senkinek”. (A 444.hu egyik meg nem nevezett újságírójára gondolt - a szerk.) „Akiknek most a 444 a seggét nyalja, ez az egész ellenzéki konglomerátum - egy-két ritka kivételtől eltekintve - ezek, illetve ezek elődei, itt negyven éven át Moszkva valagát nyalták. Ahogy jött a rendszerváltás, hétfőről keddre elkezdték nyalni Washington valagát, meg Brüsszelét. Mert igen, ezeknek lételeme a valag, és mindig van egy aktuális valag, amibe belé omlanak - hogy Karinthyt hozzuk ide kicsit finomabb megfogalmazásban. Igen, ezek az aktuális birodalom seggében laknak és mi pedig - milyen érdekes - pont fordítva. Amíg Moszkva seggét nyalták, mi Fideszt alapítottunk, hogy a Nyugathoz menjünk, tartozzunk...” Majd azzal folytatta, hogy Washington lett az új Moszkva, „most azoktól is Jóisten mentsen meg tőlük.”

Tirádáját azzal fejezte be, hogy amikor Hruscsov rakétákat akart telepíteni annak idején Kubába, akkor az Egyesült Államok jelezte neki, hogy ebben az esetben III. világháború lesz. 

- jelentette ki.

Bencsik András gondolatmenete 3:07-től, Bayer Zsolté pedig 19:01-től hallgatható meg.