Bayer Zsolt;Lengyelország;tüntetők;Orbán-kormány;Orbán Viktor;

2022-06-29 22:05:00

Bayer Zsolt szerint anarchista faszok azok a lengyelek, akik Orbán Viktor ellen tüntetnek

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa a lengyel-magyar barátság és az általánosítás elutasítása jegyében mocskolta kollektíven azokat, akik tüntetnek vezetője, Orbán Viktor ellen.

Ismét megörvendeztette az istenadta népet magvas gondolataival Bayer Zsolt feketeöves mocskolódó publicista. A szerző egy tegnapi, Orbán Viktor elleni varsói tüntetést kommentált a blogján, amikor is a magyar nagykövetség előtt demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy Magyarország mentességét kapott az oroszok elleni olajembargó alól. Ilyesmi egyébként nem először történt - amint arról lapunk is beszámolt -, június elején már tartottak egy hasonló tüntetést.

A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa először meglepő szofisztikáltsággal indított: „Amikor ezeket a híreket olvassuk, hajlamosak vagyunk úgy általában csúnyákat gondolni a lengyelekről. Ne tegyük. Népeink ezeréves barátsága megérdemli, hogy felülemelkedjünk ezen” - írta.

Aztán begyújtotta a rakétákat: előbb közölte, miképp a lengyel Donald Tusk sem azonos a lengyelekkel, csak az ottani Gyurcsány (a lengyel ellenzéki vezető lengyelségét idézőjelbe is rakta, mintha ő valójában nem is lenne igazán az),

Hozzátette, „szánni kell őket és megvetni, továbbá leszarni. Ez a helyes hozzáállás”.

A Fidesz verbális verőlegénye azt nem idézte föl bejegyzésében, hogy nem csak a lengyel ellenzékkel van mélyponton az Orbán-kormány miatt Magyarország kapcsolata: hónapok óta téma, hogy a Morawiecki-kormány is élesen szembefordult a fideszes vezetéssel oroszbarát politikája miatt.