Európai Unió;Ryanair;Varga Judit;

Varga Judit: Ideológiai őrületek ejtik rabul az Európai Uniót

Előkerült az a fránya liberális média is, ami miatt nehéz rávilágítani az úgynevezett tényekre. 

Tartalmilag teljesen idegen a magyar nemzet történelmétől, hiszen nekünk nincs gyarmati múltunk, amiért lelkiismeret-furdalást kellene éreznünk, ezért ezt valamennyire provokációnak is tartom a szurkolóink és a magyar nemzet irányába egyaránt. Az már meg sem lepi az embert, hogy Európában minden az ideológiáról szól - jelentette ki a futballmeccsek előtti térdelés gesztusáról az igazságügyi miniszter.

Varga Judit a Magyar Nemzet néven megjelenő lapban megjelent „interjúban” hozzátette, van egy folyamatos, kioktató hozzáállás nyugat–kelet irányban, amihez mi már hozzászoktunk, de az elmúlt időszakban hihetetlenül felerősödtek ezek a jelenségek. Én ezt úgy hívom, hogy cselekvő akcionista liberális progresszió. Ez azt jelenti, hogy nem elégednek meg az emberi méltóság, a különböző kultúrák tiszteletben tartásával és a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéddel, hanem folyamatos színvallásra késztetik az embereket, és tevőlegesen kell már progresszívnak lenni ahhoz, hogy „jó európaiak” legyünk - magyarázta. 

Egyúttal jelezte, szerinte nem érezhető, hogy Magyarország kilógna a sorból akármilyen ­uniós cselekvés terén. Erre példaként az Oroszország elleni szankciókat hozta fel, melyekkel ugyan voltak fenntartásai a kormánynak, még is támogatták azokat. 

„Én Magyarországot egy elvi alapon álló, korrekt együttműködő partnerként látom, de amikor ideológiai őrületek ejtik rabul az uniót, megőrizzük a józanságunkat. Hiszen tudunk különbséget tenni aközött, hogy gázzal vagy ideológiával lehet-e fűteni. Sajnos egy nagyon erős, liberális fősodratú média által vezérelt világban nehéz rávilágítani a tényekre, de mi erős nemzetállamok erős együttműködéséből szeretnénk sikertörténetet látni a jövőben, és csupán azért, mert bizonyos alapvető elvi kérdésekben nem értenek egyet a partnerek, nem jelenti azt, hogy ne tudnának együttműködni a tárgyalóasztalnál pragmatikus alapon.”

A Pegasus-vizsgálóbizottsággal kapcsolatban azt mondta, ez a „frusztrált európai és hazai baloldal akciója, hogy a csúfos vereségük után próbálnak már átbeszélt, korrekten rendezett kérdéseket újranyitni és politikai álvitákat gerjeszteni.” Ráadásul amiről kérdeznék, az minden országban a nemzetbiztonság területéhez tartozik. „Ezt más országgal nem mernék megtenni, a kettős mérce nyilvánvaló” - jegyezte meg.

Kitért a Ryanairrel szemben folyó fogyasztóvédelmi vizsgálatra is. Van jogi keret arra, hogy ezt az arroganciát, ami sok állampolgárunk számára nagyon sérelmes, közelebbről megvizsgáljuk. Ezért is rendelt el június 21-én soron kívüli témavizsgálatot az Igazságügyi Minisztérium a társasággal szemben. A Ryanair hozzáállásának meglesz a következménye – fogalmazott Varga Judit.