Orbán-kormány;korrupció;Brüsszel;Karácsony Gergely;jogállam;uniós pénzek;helyreállítási alap;

2022-09-18 15:15:00

Karácsony: Néhány hete maradt a kormánynak, hogy elkerüljük a tragédiát

„Ha a kormány nem ad azonnali garanciákat az Európai Uniónak a korrupció megfékezésére, akkor a helyreállítási alap ezermilliárdjainak is búcsút inthetünk.”

Tragikus következménye lenne ugyanis annak, ha a megélhetési- és energiaválság közepette Magyarország nem jutna hozzá a neki járó európai uniós forrásokhoz. És itt nem „csak” az elkövetkező hét év kohéziós támogatásainak a közel egyharmadáról van szó - írja Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely főpolgármester.

Bár erről kevesebb szó esik, de ha a kormány nem ad azonnali garanciákat az Európai Uniónak a korrupció megfékezésére, akkor a helyreállítási alap ezermilliárdjainak is búcsút inthetünk – annak a támogatásnak, amit a legtöbb tagállam már rég elkezdett felhasználni - hívja fel a figyelmet a főpolgármester. 

Úgy véli, ez a pénz iszonyúan fog hiányozni minden magyar településen, így nagyon fog hiányozni Budapesten is. Egy olyan történelmi helyzetben, amikor borzasztó kihívásokkal kell megbirkóznunk. Az uniós pénzek nélkül a magyar válságkezelés kínkeserves lesz - fogalmaz.

A döntés és a felelősség a kormány kezében van. De a következményeket mégis közösen kell viselnünk - zárja bejegyzését Karácsony.