Orbán-kormány;bomba;szankció;Magyar Reklámszövetség;Momentum Mozgalom;

„Ízléstelen és érzéketlen hazugság” – A Momentum-elnök a Magyar Reklámszövetséghez fordul az Orbán-kormány hirdetése miatt a bombaként ábrázolt EU-s szankciókról

Szerinte a szervezet reklámetikai kódexe alapján a hirdetés egyértelműen etikai szabályokat sért.

Szombaton, először hivatalosan a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon jelent meg az új nemzeti konzultációhoz kapcsolódó hirdetés, amelyen egy „Szankciók” feliratú bomba szerepel.

Az időzítés nem sikerült túl jól, az Orbán-kormánynak ugyanis öt nappal azután sikerült előállnia vele, hogy Ukrajnában polgári célpontokat ért halálos orosz rakétatámadás, Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom elnöke pedig egy Facebook-posztban tudatta, hogy A Magyar Reklámszövetséghez fordul miatta. Szerinte a szervezet reklámetikai kódexe alapján a hirdetés egyértelműen etikai szabályokat sért.

„Miközben az Oroszország által indított háborúban naponta bombáznak civil célpontokat, többek közt Kijevben is, a magyar kormány hivatalos kommunikációja ledobott bombaként illusztrálja az agresszort gyengíteni és megállítani hivatott uniós szankciókat. Teszi ezt többek között a Magyarország Kormánya hivatalos Facebook-oldal borítóképén, illetve az erre a célra készített videóban is”

– hívja fel a figyelmet a politikus, aki az „Ízléstelen és érzéketlen hazugság” fordulattal ítélte el a hirdetést.