egészségügy;költözés;spórolás;Semmelweis Egyetem;rezsiköltség;energiaválság;

2022-11-24 11:34:00

Spórolás miatt költözik a Semmelweis Egyetem néhány klinikai részlege

A lépés ideiglenes, az ambuláns és fekvőbeteg-ellátás változatlan kapacitással működik majd - ígéri az intézmény.

Egyes épületek energiahatékonysági célú felújítása, valamint a megnövekedett üzemeltetési költség miatt ideiglenesen új helyre költözik a Semmelweis Egyetem klinikáinak néhány részlege december elsejétől - derül ki az intézmény honlapján közzétett közleményből.

A Semmelweis Egyetem szerint a lépést több hónapos előkészítő munka előzte meg, a betegellátás folyamatosságát nem befolyásolja, ugyanakkor az intézmény éves szinten várhatóan nagymértékben tudja csökkenteni a földgáz-felhasználását, egyben szinten tartani a távhő-, illetve villamosenergia-felhasználását. Az érintett részlegek jellemzően a téli hónapokban, de legkésőbb a fűtési szezon végéig működnek majd az egyetem egy-egy másik telephelyén - írták.

A döntés értelmében november 30-ától kezdődően előreláthatólag 2023. március 31-ig

A közlemény megjegyzi, hogy 2022. december 22. és 2023. január 8. között a Semmelweis Egyetemen oktatási szünet lesz, ekkor csak a betegellátást és az ehhez kapcsolódó diagnosztikus ellátást biztosító szervezeti egységek, illetve az ezek működtetéséhez szükséges funkcionális szervezeti egységek fognak működni.