oktatás;elbocsátás;fenyegetés;tanár;polgári engedetlenség;Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium;

Újabb tanár kapott fenyegető levelet

Seres Fanni Zsuzsannát, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium franciatanárát az intézményvezető figyelmeztette; ha ismételten megtagadja a munkát, az rendkívüli felmentésre ad okot a munkáltató részéről.

Csütörtökön újabb tanár kapott fenyegető levelet a polgári engedetlenség miatt – derül ki a Tanárok a Tanárokért oktatási weblap Facebook-bejegyzéséből.

Az intézményvezető által írt, december 1-i keltezésű levélben megjegyzik, hogy Seres Fanni Zsuzsanna, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium franciatanára több alkalommal „jogosulatlanul” nem vette fel a munkát.

Figyelmeztetik,

„Ha a munkafelvételt ismét megtagadja, az – a Belügyminisztérium elvi állásfoglalása szerint – a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékos, jelentős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a rendkívüli felmentésre a munkáltató részéről”.

Ezután elismétlik a szokásos indoklást, miszerint „az iskolába járó gyerek tankötelezettségének tesz eleget, tanulni jár az iskolába. Az órák elmaradása, az előre be nem jelentett munkabeszüntetés korlátozza a tanulók tankötelezettségének teljesítését és a művelődés alaptörvényben rögzített jogának gyakorlását”.

Megjegyzik, ha véleményt kíván formálni, „egyéb véleményformálási eszközök” mellett élhet a jogszerű munkabeszüntetés jogszabályban biztosított lehetőségével.