oktatás;fenyegetés;tanárok;kirúgások;polgári engedetlenség;

Hatvanöt iskola 634 tanára tiltakozott csütörtökön polgári engedetlenséggel

Harminc pedagógus kapott írásbeli fenyegetést, közülük 14 az ország egyik legjobb gimnáziumában, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tanít. A Kőbányai Szent László Gimnáziumban pedig annyi tanár fog pénteken engedetlenkedni, hogy elmarad a tanítás.

Hatvanöt iskola 634 tanára tiltakozott csütörtökön polgári engedetlenséggel – derül ki a Tanárok a Tanárokért oktatási weblap által a Facebookon közzétett összesítésből.

Mint írják, az iskolák között 18 vidéki is van.

Eközben a 444 arról számolt be, hogy az iskolaigazgatók csütörtökön a tankerületek kérésére 30 tanárt figyelmeztettek levélben, közülük 14 az ország egyik legjobb gimnáziumában, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban tanít. Az iskola tanárai és diákjai csütörtök reggel tüntetést tartottak az iskola épülete előtt.

A fazekasos tanárok közül több is közzétette figyelmeztető levelét.

Pénteken nem csak a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban marad el a tanítás – a tantestület 90 százaléka megtagadta a munka felvételét csütörtökön és pénteken –, hanem a Kőbányai Szent László Gimnáziumban is. Az újabb kirúgások miatt csütörtökön 37 tanáruk kezdett polgári engedetlenségbe, péntekre pedig már 60-an jelezték az iskolából, hogy ugyanezt tervezik, ami

a tantestület mintegy háromnegyede.

Az intézményvezető emiatt tanítás nélküli munkanapot rendelt el péntekre.