felajánlás;tanterem;Wesley János Lelkészképző Főiskola;

2022-12-04 12:36:00

Tantermeket ajánlott fel Iványi Gábor egyházának iskolája, hogy a kirúgott tanárok előkészítő órákat tarthassanak a végzőseiknek

Nyolc tantermet, két interaktív táblát, számítógépet, internetet, áramot és fűtést, illetve kitartást tudnak biztosítani.

„Felajánljuk iskolánk tantermeit és eszközeit, hogy nálunk szerdán 16 órától, illetve pénteken 15 órától azon elbocsátott tanárok, akik végzős osztályokat oktatnak, előkészítő, felzárkóztató órákat tarthassanak” – jelentette be egy péntek délutáni Facebook-poszt tanúsága szerint a a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, hogy a helyiségeiket használják azok a tanárok, akiket négy nappal ezelőtti  a részvételük miatt bocsátottak el. 

A közlemény szerint nyolc tantermet, két interaktív táblát, számítógépet, internetet, áramot és fűtést, illetve kitartást tudnak biztosítani azoknak a tanároknak és diákoknak, akik élnek a lehetőséggel. 

Szerdán a Belügyminisztérium közleményéből derült ki, hogy három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgnak ki, a Karinthy Frigyesből hat, a Eötvös Józsefből, illetve a Vörösmarty Mihályból 1-1 pedagógusnak kell mennie polgári engedetlenségért. A bejelentést hatalmas felhördülés követte, már aznap este 500-600, szombaton több ezer ember tüntetett Pintér Sándor és Orbán Viktor lemondásának  a követelésével.

Pénteken az Eötvös József Gimnázium, a Karinthy Frigyes Gimnázium és a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárai és diákjai is tüntettek a kirúgások ellen. Az egyik elbocsátott pedagógus tavaly az év tanára volt a Karinthy Frigyes Gimnáziumban.