külügy;Szingapúr;külgazdaság;Volner János;

2022-12-10 16:05:00

Külgazdasági attasé lesz Szingapúrban Volner János, aki hat éve még bunkónak nevezte Orbán Viktort

Az nem világos, hogy a megtérés mennyibe került.

Külgazdasági attasé lesz Szingapúrban Volner János – írja a Telex.

A portál az ügyben megkereste Paczolay Máté külügyi szóvivőt, aki megerősítette az információt, és hozzátette: folyamatban van a kinevezés. – A Külügyminisztérium kapuja mindig nyitva állt azok előtt, akik készek a magyar nemzeti érdekért dolgozni, és ez a jövőben sem fog változni  – közölte a portállal a szóvivő.

Felidézik, hogy nemrég – mint arról a Népszava is beszámolt – derült ki, hogy torontói főkonzul lesz Bencsik János, aki anno szintén otthagyta a Jobbikot, igaz, az általa később alapított párt, a Polgári Válasz nem igazán járt a hatalom kedvében, nem úgy, Volner János, ugyanis ő volt az, aki 2020-ban benyújtotta a törvényjavaslatot, amelynek értelmében 14 megyében 71 jelöltet kellett állítani ahhoz, hogy egy pártnak országos listája lehessen a választásokon.

A korábbi ellenzéki politikusok újdonsült diplomáciai karrierjével kapcsolatban a külügy szóvivője megjegyezte, „több volt baloldali politikus is dolgozik a magyar diplomáciában, jó munkát végeznek, ami bizonyíték rá, hogy félre lehet tenni a pártérdeket és érdemes Magyarországért dolgozni”.

A portál kereste az ügyben Volner Jánost is, aki azonban egyelőre nem válaszolt. Elég hosszú út vezetett eddig, 

a 24.hu-nak adott interjújában.

Később ő is átült a Mi Hazánk Mozgalomba, azonban innen is távozott, majd megalapította egyszemélyes hadseregét, a Volner Pártot, amelyet még májusban átkeresztelt Huxit Pártra, igaz, néhány kisebb akcióját leszámítva a tevékenysége nem keltett különösebb feltűnést. Egy ideje gyakori vendég volt a kormánypárti sajtóban, ahol az ellenzéket bírálta.