Orbán-kormány;hűtlen kezelés;Demokratikus Koalíció;büntetőfeljelentés;

Hűtlen kezelés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz az Orbán-kormány ellen a Demokratikus Koalíció

Magyarország több ezer milliárd forint EU-s támogatást bukik a kabinet ténykedése miatt.

Immár egyértelműen bizonyítható, hogy kizárólag Orbán Viktor kormánya miatt nem jut hozzá Magyarország az európai uniós pénzekhez – jelentette be szerdán tartott onlline sajtótájékoztatóján Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, hogy az ellenzéki párt Hűtlen kezelés gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz a kabinet ellen.

A politikus emlékeztet, hogy az Erasmus+ program támogatásainak a befagyasztása csak az első tétel, Magyarország mostanában tapasztalja meg, hogy az Orbán-kormány 13 éven át tartó lopásai milyen károkat okoznak, több ezer milliárd forintot bukunk.

Azt, hogy az Európai Bizottság 2022. december 15-i hatállyal megfosztja a részvételi lehetőségtől az Erasmus+ programban azokat a magyarországi egyetemeket, amelyek kuratóriumát valamelyik fideszes politikus vezeti, hétfőn a Népszava írta meg először.

A Demokratikus Koalíció azonnal rárepült a témára, az ellenzéki párt már törvényjavaslatot is benyújtott, amely összeférhetetlenség miatt elvenné a lehetőséget a politikusoktól és más közéleti tisztséget viselőktől, hogy egyetemi kuratóriumokban üljenek.