kormány;Budapest;Karácsony Gergely;megtakarítás;főváros;drágulás;spórolás;közműszámlák;energiaválság;

2023-01-20 14:52:00

Minél többet spórolsz, annál többet fizetsz – Karácsony Gergely bemutatta az unortodox rezsicsökkentést

A tavalyi utolsó negyedév adatai szerint hiába takarított  meg a főváros milliárdokat, az energiaköltségek megtriplázódtak.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány az önkormányzatokkal fizetteti meg a rossz energiapolitikájának, az elmaradt energetikai beruházásoknak és az előnytelen orosz gázszerződésnek az árát – fakadt ki pénteki Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester a városháza legfrissebb adatai alapján meg is állapította, hogy szerinte „beköszöntött az unortodox rezsicsökkentés kora Magyarországon”.

Budapest vezetője állítását alátámasztandó közölte is a számokat, hogy a fővárosi önkormányzat és intézményei, valamint cégei mennyit takarítottak meg 2021 utolsó negyedévéhez képest 2022 azonos időszakában:

– Mi már akkor felkészültünk az energiakrízisre, amikor azt a kormány még „brüsszelita idiotizmusnak” tartotta. Mindezek ellenére az energiaszámlánk 5,5 milliárd forintról 15,1 milliárd forintra nőtt. A gigantikus spórolásunknak köszönhetően összesen 3 milliárd forintot takarítottunk meg, mert spórolás nélkül nagyjából 18 milliárd forint lett volna a számlánk – fűzte hozzá Karácsony Gergely.