támogatás;MVM;Ferencvárosi Torna Club;szponzorációs szerződés;milliárdok;

2023-01-21 06:15:00

Az FTC nem távhőcég, így az MVM-től kötbér helyett idén ötmilliárd forintot kap

Az állami energiaszolgáltató az önkormányzatoktól spórolást kér, amit duplán fizettet meg, de a sportba önti a pénzt. 

Idén összesen 5 milliárd forinttal segíti a Fradit az MVM, miközben tavaly az első félévet 81,1 milliárd forint veszteséggel zárta, az államtól pedig százmilliárdokat kap a rezsicsökkentés fenntartása miatt – írja a hvg.hu a K-Monitor által közzétett MVM-es támogatási lista alapján. Hozzátették, a támogatásról a Klub már tavaly beszámolt, de a teljes összegre akkor nem derült fény. 

A portál kiemelte, hogy az állami cég százmilliárdokat kap közpénzből a rezsicsökkentés fenntartására, miközben kötbérrel sújtja a gázzal spóroló távhőcégeket. Ehhez képest valóban kirívó, hogy az ország legnagyobb, legnépszerűbb, egyben legtehetősebb sportegyesületének mekkora támogatás jut.

Felidézték, az MVM decemberben négyéves szponzorációs szerződést kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal, ennek értelmében évente 1 milliárd forintot, valamint nettó 6,6 millió eurót, jelenlegi árfolyamon 3,6 milliárd forintot fizet az egyesületnek.

Ezen felül korábban az energiaszolgáltató 1,3 milliárdos szponzorációs támogatást adott azért, hogy az állam által épített új ferencvárosi sportcsarnok névszponzora legyen, így lett a létesítmény neve MVM Dome.