lemondás;Göd;Balogh Csaba;

Lemond Göd ellenzéki polgármestere, Fidesz-DK koalíciót emleget távozásának egyik okaként

Civilként végre kimondhatom azt, hogy Magyarországon és Gödön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság – fogalmazott. A DK jelezte, hogy évek óta nincs is politikusa a gödi képviselő-testületben.

Leteszem a lantot. Mélységes fájdalommal, de úgy kellett döntenem, hogy nem folytatom tovább polgármesteri pályafutásomat – jelentette be egy péntek este, közösségi oldalára feltöltött videjában Göd független, ellenzéki vezetője.

Bevallása szerint Balogh Csaba eljutott arra a pontra, ahol már neki is szembe kell néznie az „igazsággal és azzal, hogy nem tudok küzdeni a NER-nek a helyi és az országos többsége ellen”. Feloszlatni nem tudja a testületet, a kormányhivatal pedig a törvényességi felügyelet gyakorlása helyett inkább a „kezük alá” dolgozik. – Így viszont mást már nem tehetek, minthogy eltávolodom tőlük, nem viszem el helyettük a balhét - fogalmazott. Kijelentette, munkájára büszke, a körülmények ellenére minden tőle telhetőt megtett, azonban „a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek teljesen kiüresítették a hatáskörömet, és most már így az én becsületemmel játszanak közpénz híján.” Felidézte, hogy megválasztása után száz nap sem telt el, már ellene fordult a nyolc fős frakciónak a fele és a Fidesszel szövetkezve kezdték el megtépázni hatáskörét és elárulni az ellenzéki összefogást. 

Ezek az ex-demokratikus koalíciós képviselők bebizonyították azt, hogy bár országosan legorbánellenesebbnek tartják magukat, valójában itt helyben bármilyen alkuba belementek a Fidesszel. Ez is azt mutatja, hogy addig, amíg ott vannak ebben a rendszerben, addig az ellenzéknek esélye sem lesz rendszert váltani, és ugyanúgy kétharmaddal fog bukni a Fidesz ellen

- vonta le a következtetést.

Kijelentette, a DK és Fidesz koalíciójának az első jele az volt, amikor a Gödi Kommunikációs Nonprofit Kft. élére egy olyan személyt választottak, „akinek a bemutatkozásakor az első dolga az volt, hogy bejelentse, ő csak politikai célokat fog végrehajtani, és a dolga az, hogy Balogh Csabát kikészítse”. Megjegyezte, a két párt együttműködése során már kétszer is felfüggesztették őt és olyan lépéseket hoztak, hogy a maradék intézményi kontrollt is megszüntették. – Azt látom, hogy a NER módszeresen kikészíti a becsületes embereket, mindig pont akkora létszámban, hogy ne tudjunk érdemben felszólalni ellenük – fogalmazott.

Jövőjével kapcsolatban kijelentette, nem lesz politikus, hanem civilként fogja folytatni, mivel így „nem kell engedélyt kérnem a NER fideszes és demokratikus koalíciós tagjaitól ahhoz, hogy pert tudjak indítani azok ellen, akik megérdemlik, és hogy meg tudjam védeni magam a hazugságaik ellen”.

Civilként végre kimondhatom azt, hogy Magyarországon és Gödön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság. És hogy ha tényleg szeretnénk ezeket helyreállítani, akkor az egész NER-t Fidesszel és DK-val együtt le kell tudnunk váltani. Addig pedig csak jó energiát kívánhatok!

- zárta nyilatkozatát Balogh Csaba.  

Cikkünk megjelenése után a DK eljuttatott egy közleményt lapunkhoz is, amelyben jelezte, az ellenzéki pártnak évek óta – 2020 augusztusa óta – nincs is politikusa a gödi képviselő-testületben.