Oroszország;Bencsik András;Sajtóklub;

Bencsik András: Oroszországnak szurkolok, de nem azért, mert oroszpárti lennék

A Mediaworks első emberét pedig „rohadtul nem érdekli”, mit csinál egymással ez a két nép, csak legyen végre béke. 

„Én nem találkoztam olyan emberrel ebben az országban, aki ha vesz egy mély lélegzetet (...) nem mondja azt ki, hogy igen, ő az oroszoknak drukkol” - jelentette ki a Demokrata főszerkesztője a Hír TV Sajtóklub című műsorának vasárnap esti adásában. 

Bencsik András azt hangoztatta, sajnáljuk az áldozatokat, minden hozzánk érkező, Ukrajnából jövő menekültet befogadunk és segítünk rajta.

Ezt követően azzal folytatta,

 „igen, én is az oroszoknak drukkolok, de nem azért, mert oroszpárti vagyok”.

Mindezt azzal indokolta, hogy az Európai Unióban úgy fogadják „ezt a pulóveres, pólós színművészt” (Volodimir Zelenszkij elnököt), mint ha egy államférfi lenne, miközben mindnyájan tudják a „szőke nővel” (itt Ursula von der Leyenre, az Európai Bizottság elnökére célzott - a szerk.), hogy ez a „szerencsétlen” csak egy „figurát” alakít. Mindezt „embertelen, mocskos hazugságnak”, valamint „szélhámoskodásnak” titulálta. 


Nyomatékosította, Ukrajnát semmilyen körülmények között nem lehet befogadni az Európai Unióba, mert egy „csődtömeg”, a jogállamiság legalacsonyabb kritériumának sem felel meg. Ettől még lehet sajnálni az ukrán népet, az nem nagyon sajnál bennünket, de ettől még mindig lehetünk roppant empatikusak - jegyezte meg. 

„Amikor az oroszokat nyolc éven át a Donbaszban lőtték az ukránok, az nem volt agresszió? Amikor az amerikai elnök három héttel az első orosz tank megmozdulása előtt azt mondja, hogy ha majd megmozdulnak a tankok, mi jól felrobbantjuk a gázvezetéket (az Északi Áramlatot - a szerk.), az nem volt agresszió?” - sorolta költői kérdéseit. A feketeöves kormánypropagandista szerint Magyarország lassan-lassan Európa utolsó olyan országa lesz, ahol erről szabadon lehet beszélni. 

„Azért drukkolunk (az oroszoknak), hogy ennek a pokoli hazugsággépezetnek legyen már vége, hogy egyszer süssön ki a nap, és mondjuk ki, hogy a fehér-fehér, a fekete, fekete, Zelenszkij egy bohóc”

- fejtegette.

Úgy látja, „ha már így alakult, hogy „Amerika Ukrajnát beleugrasztotta, és az oroszokat belecsábította ebbe a pokoli, ördögi történetbe, akkor legyen vége, de ne Amerika győzzön (...) Európa ébredjen már végre fel, mert miközben Európa tönkreteszi magát, még mindig lihegve nyalja Amerika fenekét. Annyira elegem van ebből, hogy meg lehet ettől veszni”- zárta veretes eszmefuttatását Bencsik András.

A Mediaworks nevű kormányzati propagandaközpont első embere mindehhez annyit tett hozzá, hogy ő nem szurkol sem az oroszoknak, sem az ukránoknak, hanem a magyaroknak szurkol. „Annak szurkolok, hogy legyen béke, fegyverszünet, hogy ott ez a két nép egymással mit csinál, az engem rohadtul nem érdekel, csak legyen béke, mert az a mi érdekünk, meg az egész világ érdeke” - fogalmazott Néző László. 

Hozzátette, „magunk közt szólva, hogy valamelyest szimpátiával viseltetünk az oroszok iránt, az pont Zelenszkijnek az »érdeme«, nem az oroszok érdeme egyébként.”

(Bencsik András 29:20-tól adja elő gondolatait az alábbi videóban - a szerk.)