Budapest;rendőrség;bántalmazás;szélsőjobboldal;Széll Kálmán tér;bűnügyi felügyelet;

Kiengedték azokat a neonácikat, akik brutálisan összevertek három embert szombaton Budapesten a Széll Kálmán téren

A bíróság szerint elég a bűnügyi felügyelet.

Bár a rendőrség és az ügyészség is indítványozta a letartóztatásukat, a bíróság csak bűnügyi felügyeletet rendelt el a felett a két személy felett, aki brutálisan összeverte egy ötfős társaság két tagját Budapesten a Széll Kálmán tér és a Retek utca sarkán. Ez azt jelenti, hogy a gyanúsítottakat kiengedték – írja rendőrségi közlésekre hivatkozva a hvg.hu. A portál úgy tudja, hogy ez már tegnapelőtt, vagyis hétfőn megtörtént.

Mint nemrég megírtuk, az 1945-ös kitörés évfordulóján egy neonáci, militáns külsejű 20 fős társaság hátulról támadott egy ebédelni tartó ötfős társaságot, állítólag azért, mert antifasiszta tüntetőknek tartották őket. Az áldozatok egyike súlyos sérüléseket szenvedett: betört a koponyacsontja és az orra, továbbá letört három foga, egy másik koponyazúzódást és agyrázkódást szenvedett. Úgy tudni, a támadók között volt a magyarországi szélsőjobboldal néhány ismert figurája is, akik egy Retek utcai kocsmában gyülekeztek a megemlékezésre.

A rendőrség a menekülő elkövetők közül két férfit elfogott, ellenük csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. „A bántalmazók társainak azonosítása a folyamatban lévő nyomozás feladata. A jelenleg rendelkezésre álló adatok, a sértettek és a gyanúsítottak kihallgatása nem vetettek fel antiszemita motivációt, a nyomozás azonban az eset valamennyi körülményére kiterjed” – írta akkor a rendőrség.