Debrecen;panasz;orvosi ügyelet;

2023-03-04 11:58:00

Több panasz érkezett a debreceni ügyeletről, figyelmeztető levelet küldött a mentők regionális igazgatója

Győrfi Pál szerint viszont minden rendben.

Több panaszt is kapott az elmúlt napokban a debreceni felnőtt ügyeleti ambulancia működésével kapcsolatban Korcsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, emiatt figyelmeztető levelet küldött körbe - írja a hvg.hu.

A levél két konkrét esetet említ, az egyiknél egy, a sürgősségi osztályról átküldött T5 (vagyis a legenyhébb) triázs besorolású pácienst visszaküldtek a sürgősségire, a másiknál pedig az ápoló érdemi vizsgálat nélkül elküldte beteget az ügyeletről azzal, hogy keresse fel a háziorvosát. Korcsmáros Ferenc ezért leszögezte, ezek a lépések nem engedhetők meg, szakmailag valamint jogilag is erősen kifogásolhatók.

A lap az ügyben megkereste az Országos Mentőszolgálatot azzal, érkeztek-e máshonnan is hasonló panaszok, valamint, hogy lesz-e ennek valamilyen következménye. Azt a választ kapták Győrfi Pál szóvivőtől: „az egységes alapellátási ügyeleti rendszer Hajdú-Bihar vármegyében is megbízhatóan és jól működik, betegpanasz nem érkezett. A cikk által hivatkozott vezetői figyelemfelhívás a belső kontroll folyamat részeként az egy hónapja új struktúrában működő ügyeleti ellátásban dolgozó szakmai szereplők együttműködésének további fejlesztése érdekében íródott.”