film;bemutató;előzetes;Rákay Philip;Petőfi Sándor;

2023-03-10 18:18:00

Egyperces előzetessel álltak elő a Rákay-féle 6,8 milliárdos Petőfi-film készítői a nemzeti ünnepre

A 200 éve született költőről szóló alkotást csak az emlékév után, jövőre láthatja a nagyközönség. 

Onnan tessék sáros lábbal leszállni! – szólítja fel a pincér Petőfi Sándort, feltehetően a Pilvax kávéházban, amikor egyik legnagyobb magyar költőnk, az 1848-as forradalom és szabadságharc kiemelkedő alakja és mártírja a billiárdasztalra pattanva kezdi felolvasni a Nemzeti dalt. A hvg.hu szerint ezzel a „poénnal” kell beérje a közönség a Most vagy soha címmel készülő Rákay Philip producer és forgatókönyvíró nevével fémjelzett Petőfi-film egyperces előzetését a film helyett.

A portál felidézi, hogy eredetileg a minden eddiginél nagyságrendekkel nagyobb, mostanában 6,8 milliárdos állami támogatásból készülő Petőfi-filmnek az idei nemzeti ünnepen, a Petőfi-emlékév alatt kellett volna moziba kerülnie, ehelyett csak egy év múlva, 2024-ben mutatják be.

Bár a Petőfi-film munkálatai még javában tartanak, legutóbb Rákay Philip arról számolt be, hogy már készül a mohácsi csatát bemutató filmre, és azt szeretné, ha az olyan lenne, amilyen A rettenthetetlen volt.

Ugyan az általa jegyzett korábbi produkció, az Aranybulla című sorozat minden idők legrosszabb magyar produkciói közé került be, nemrég azzal védekezett, hogy „csak egy ártatlan dokumentumfilm-sorozat készült, amelyről senki nem ígérte, hogy a Gladiátor magyar verziója lesz”. Ugyan utóbbira vonatkozóan máshol nincs információ, viszont arról a Népszava kritikájában megírtuk, hogy a sorozat nézői oldalán „az alkotók azzal igyekeztek kedvet csiholni a nézői oldalon, hogy az Aranybulla képi világa felveszi a versenyt a Trónok harca című HBO sorozattal”.