korrupció;archívum;folyóirat;Völner Pál;eltüntetés;Schadl György;

2023-03-18 09:11:00

Eltüntették a végrehajtói kar szakmai folyóiratainak archívumát, Schadl György letartóztatása óta új szám meg sem jelent

A korrupciós ügyben szintén vádlott Völner Pál fideszes államtitkárként ennek a folyóiratnak az egyik cikkében aggódott a jogállamiságért. 

Schadl György letartóztatása után minden jel szerint megszűnt a végrehajtók szakmai folyóirata: 2021 óta nem jelent meg új szám, és új írást sem tud fogadni a szerkesztőbizottság, amelynek tagja volt Magyar Bírói Végrehajtói Kar kar elnöke, maga Schadl, továbbá elérhetetlenné tették a teljes archívumot is – írja a Telex.

A portál szerint az Executio című folyóirat olvasói másfél éve nem tudnak letölteni egyetlen korábbi számot sem az archívumból, és a következő felirat jelenik meg: „Szerver hiba történt a kérés kiszolgálása közben! Kérjük próbálja újra!” Mindössze 12 szám jelent ment a korábbi kamara újjászervezése után 2016 és 2021 között, az utolsó 2021-ben, a Schadl-ügy kirobbanása előtt nem sokkal, ráadásul a WebArchive adatai szerint Schadl letartóztatása után törölhették a Executio összes eddig megjelent számát.

– A történtek fényében különösen izgalmas fellapozni Völner Pál korábbi cikkét, amelyben még azt írta: a jogállamiság sérülhet, ha a végrehajtási rendszer gyenge és könnyen kijátszható, és a bírósági végrehajtás minősége befolyásolja az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat – idézi fel a lap. Érdekesség, írják, hogy az Executio 2020. áprilisi számában Schadl György – ugyancsak vádlott – felesége, Schadl-Baranyai Helga interjút készített Bódizs Kornéllal, az InHold Zrt. vezérigazgatójával. Bemutattak továbbá tíz, frissen kinevezett bírósági végrehajtót, köztük a Schadl-ügy két későbbi vádlottját: N. Gábor fonyódi és V. Levente Árpád ceglédi végrehajtót, akik szintén elismerték bűnösségüket a Schadl-Völner büntetőper előkészítő tárgyalásán.