Magyarország;Erdő Péter;MKPK;látogatás;várakozás;ima;Ferenc pápa;

Erdő Péter szerint Ferenc pápa azért is látogat hozzánk újra, mert megérezte, hogy őt itt szeretik

A bíboros szerint a katolikus közösség azt reméli az egyházfő háromnapos útjától, hogy lelki megújulást, új, kegyelmi időszakot hoz.

A katolikus közösség elsősorban imádsággal várja Ferenc pápát határon innen és túl; a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kiadott egy imakártyát is, amelynek egyik oldalán az április 28. és 30. közötti háromnapos pápalátogatás logója, a másikon egy ima található, amely a magyar szentek közbenjárását és Istent kéri, hogy a pápalátogatás lelki megújulás és új, kegyelmi időszak forrása legyen a magyaroknak – mondta a Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 állami tévé egyik csütörtök esti műsorában.

A magyar egyházi vezető szerint ugyanakkor kulturális műsorokkal is készülnek, ennek sorában megemlítette az 1957-ben meggyilkolt Boldog Brenner János életéről készülő dokumentumfilm-sorozatot. A vértanú fiatalon áldozta életét a hitéért, akinek idős, szintén pap testvére minden bizonnyal ott lesz a pápalátogatás eseményein.

A pápalátogatás előzményeiről szólva Erdő Péter jelezte: 2021-ben a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén Ferenc pápa megérezte, hogy őt az emberek itt szeretik, a hívek között „csak mosolygó arcokat, csak lelkes szemeket lehetett látni”.

– Ferenc pápa magyarországi útjával áldozatot vállal, de mindenképpen jönni akar, hogy lelkipásztorként meglátogassa a magyar katolikus közösséget és a magyar népet – vélekedett a bíboros, aki szerint a pápa egészen sajátos módon képviseli Krisztust, ahogy ezt történelmileg szokták mondani, ő Krisztus helytartója. – Ez érződik a tömegen, és szemmel láthatóan Krisztus az, akire igazán szüksége van az emberiségnek.