Orbán Viktor;Donald Trump;CPAC;

„Történelmi csatát vívunk a marxista globalistákkal és a kommunistákkal” – üzente Trump a CPAC Hungarynek

A volt amerikai elnök nagyszerű emberként és nagyszerű vezetőként jellemezte Orbán Viktort.

– Nagy bajban vagyunk, „éppen történelmi csatát vívunk a marxista globalistákkal és a kommunistákkal az egész világon. Olyan barbárok ellen harcolunk, akik le akarják rombolni a szabadságunkat, a hagyományainkat és mindent, ami nekünk kedves – mondta Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Magyarország konferencia budapesti zárónapjának megnyitóján sugárzott videoüzenetében.

Szerinte Európában és Amerikában is össze kell fogni, hogy „megvédjük kultúránkat, határainkat, zsidó-keresztény értékeinket, identitásunkat és életmódunkat”.

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy üdvözölheti a budapesti CPAC-konferencián összegyűlt „szabadságszerető hazafikat”. „Együtt hiszünk abban, hogy a hit és a család a jó és szabad társadalom alapköve. Hisszük, hogy egy határok nélküli nemzet nem is nemzet. Hiszünk a hagyományokban, a jog uralmában, a szólásszabadságban és minden emberi élet Isten adta méltóságában. Ezek azok az eszmék, amelyek összekötik mozgalmunkat, és ezek azok az eszmék, amelyek meg fogják menteni a nyugati civilizációt” – fogalmazott Donald Trump.

Orbán Viktort videóüzenetében nagyszerű emberként és nagyszerű vezetőként jellemezte, és azt mondta, megtisztelő volt számára, hogy négy éven át mélyíthette az Egyesült Államok és Magyarország közti „különleges barátságot”.

„A kommunisták és a globalisták visszaszorulóban vannak mindaddig, amíg magabiztosan törünk előre, és így mindenképpen győzni fogunk. Most is nyerésre állunk, és végig fogjuk csinálni” – jelentette ki.

Az Orbán Viktor Facebook-oldalán közzétett kisfilm bevezetőjében Donald Trumpot úgy jellemzik, mint aki „legyőzte az esélyeket, szétzúzta az elitet, és megnyerte az elnökséget az amerikai nép számára.

 „Ez az egyik legnagyobb amerikai sikertörténet egy olyan építőről, aki világszerte nyomot hagyott az égbolton”

 – hangoztatják.