felújítás;Tarlós István;hármas metró;

Tarlós István: volt, hogy Orbán Viktorral ketten vittük a hátunkon a hármas metró felújításának ügyét

Ráadásul sok volt a kommunikációs hablaty a rekonstrukció körül. 

Azért nem bánom, hogy nem tudtam elmenni, mert az ilyen átadások újabban mindig kapnak politikai felhangokat - jelentette ki Budapest korábbi főpolgármestere a Hír TV hétfő esti műsorában a felújított hármas metró átadásáról.

Tarlós István kijelentette, hogy valóban volt egy programja abban az időpontban. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a Magyar Nemzet sem hozta se minden sorát annak a köszönőlevélnek, amelyet Karácsony Gergelynek írt.

Azt azonban felrótta neki, hogy ő is szelektíven idézett belőle. Jelezte, hogy ő furcsának találja, hogy állomásonként adták át a vonalat, mivel annak idején a négyes metrót egyszer adták át. Ráadásul egy ilyen eseményen „ahol a lózungoktól hemzsegnek a hozzászólások, hát olyan nagyon nem bánom, hogy nem voltam ott” - ám örömét fejezte ki, hogy végül sikerült befejezni a rekonstrukciót.

Mint mondta, a középső szakaszt és a déli szakaszt teljesen a jelenlegi városvezetésnek kellett befejeznie, tehát azt kimondhatjuk, hogy végül is, amit most átadtak, az egy közös munka eredménye. Kijelentette, „annyi hamissággal, a közvélemény olyan mértékű félrevezetésével járt egy időben ez a munka a hatalmas nehézségein kívül, hogy bizony voltak időszakok, amikor ezt a beruházást két ember vitte a hátán a miniszterelnök és jómagam.”

Mint mondta, jobb lett volna, hogyha sokkal kevesebb, értelmezhetetlen kommunikációs hablaty övezi ezt a beruházást - fűzte hozzá Tarlós istván.

Ha már az állomásonkénti felújításról esett szó: a jelek szerint a volt városvezetőt korábban még nem zavarta annyira ez a gyakorlat, mivel az első ilyen eseményen ő maga is beszédet mondott. Mindez még tavaly májusban történt.